Imatge d'una de les actuacions del festival Havaneres del Port de Tarragona

Prop de 3.000 persones gaudeixen del 30è festival d'havaneres del Port de Tarragona

Durant cinc dissabtes del mes de juliol, la pèrgola del Serrallo s'ha omplert de gom a gom per gaudir de les havaneres

El passat dissabte 30 de juliol amb el grup Els Cremats va cloure la 30a edició del festival 'Havaneres del Port de Tarragona', amb un cartell musical ple de qualitat i algunes novetats que el Port de Tarragona va programar amb la voluntat de contribuir a difondre la cultura popular catalana i la tradició marinera entre la ciutadania. El certamen va omplir, de gom a gom, la pèrgola del Serrallo les nits de tots els dissabtes de juliol.

Els grups que van actuar en el festival, com sempre a l’aire lliure i amb entrada gratuïta, van omplir l’aforament màxim cada sessió que era de cinc-centes persones a la pèrgola del Serrallo. Un èxit d’acollida per part de la ciutadania que ha assistit al barri mariner tarragoní, transformat, en un lloc màgic cobert de notes, ritmes i melodies tradicionals catalanes, amb un nou decorat especial dissenyat per a celebrar la trentena edició.

Durant aquests dies, Tarragona ha pogut gaudir d’alguns dels millors grups reconeguts d’havaneres al Serrallo. L’esdeveniment és un acte musical força estimat pel veïnat del barri pescador del Serrallo, així com per tota la ciutadania de Tarragona, que enguany ha arribat a la seva trentena edició.

Per celebrar l'efemèride, el Port de Tarragona ha introduït una novetat per a la celebració d’aquest esdeveniment: 'Coneix l’havanera des del mar', una activitat paral·lela a les cantades dels dissabtes que ha permès apropar-se a l’origen i la història de les havaneres des del mar.

En Quimet el Romesquet explica amb tots els ets i uts del món de les havaneres

Durant tres dijous —14, 21 i 28 de juliol—, les persones que havien fet reserva han pujat a la barca de la golondrina al Serrallo i, un cop a bord, de la mà del d'en Quimet el Romesquet —músic i cantant d’havaneres—, han conegut com ha evolucionat el gènere, quines històries s’amaguen en les seves lletres o quins són els seus principals instruments, entre altres curiositats.

L’èxit de les dues activitats durant el mes de juliol, el festival d’havaneres i el recorregut amb la barca de la golondrina, ha suposat que gairebé tres mil persones celebressin el 30è aniversari de 'Les Havaneres del Port de Tarragona'.