Interior del nou Museu del Port de Tarragona

La 4a edició de PortAutors/es cerca nous talents musicals al territori

Darreres setmanes per visitar dues exposicions fotogràfiques d’actualitat al Moll de Costa

El Teatret del Serrallo ofereix noves possibilitats als talents musicals del territori amb la IV edició de la mostra artística PortAutors/es,  

Es vol donar a conèixer les creacions que es presenten i dotar a les persones participants d’un marc per acollir el seu treball i ajudar a assolir nous públics. 

En la mostra s’atorguen tres premis diferents. 

— El Premi del Jurat, que ofereix l’oportunitat per participar en cinc festivals del territori durant l’any 2021, 

— El Premi del públic, que consisteix a dissenyar material d’enregistrament per la millora de la producció musical, i 

— El Premi a l’artista local, que rau en la formació musical de Yamaha Music School de Tarragona.

De fet, els artistes participants en anteriors edicions han aconseguit management i noves participacions artístiques. 

El Port amb aquesta iniciativa vol descobrir el talent del territori i donar a conèixer el seu potencial artístic.

El Teatret, un any més, fa una crida a la creació musical i a la participació per idear noves composicions que posin de manifest el talent del nostre territori. Fins al 20 de setembre, els autors o autores interessades a participar en aquest festival poden adreçar-se per correu electrònic a portautors@gmail.com o poden fer la seva inscripció mitjançant el formulari publicat al web porttarragona.cat.

En una actuació final que es farà al Teatret  el 20 de novembre es presentaran les sis persones finalistes. 

Les bases del concurs es poden consultar també a la pàgina oficial del Port de Tarragona.

Visites guiades gratuïtes al Museu 

Museu del Port de Tarragona
El nou Museu del Port ha tingut una renovació integral | Port de Tarragona

Al juliol es va inaugurar el nou Museu del Port amb una renovada museografia per a tots els públics. 

Aquest nou espai s’obre al públic després d’una remodelació que ha durat més d’un any i que ha suposat una completa transformació de l’espai i del discurs museístic. 

Durant aquest cap de setmana es faran visites guiades i gratuïtes al Museu del Port on es  pot redescobrir aquesta vinculació. 

Les visites es faran divendres 13 a les 19.00 hores i dissabte 14 a les 12.30 hores en català i dissabte 14 a les 19.00 hores i diumenge 15 a les 12.30 hores en castellà. Per accedir és imprescindible fer una reserva prèvia online o a través del mail museuport@porttarragona.cat.

El nou Museu ha tingut una renovació integral que permet oferir una nova museografia d’emocions a través de la incorporació d’elements visuals i interactius.

L’horari és de dimarts a dissabtes de 10 h a 14 h i de 17 a 20 h i els diumenges i festius d'11 h a 14 h. Dilluns és tancat. 

Les mostres fotogràfiques dels tinglados  

Dos nens africans armats
'Indestructibles' restarà oberta fins al 29 d’agost | Port de Tarragona

La setmana passada es va inaugurar l’exposició fotogràfica ‘Indestructibles’  al Tinglado 1 del Moll de Costa. 

Sota l’epígraf  ‘Una mirada al futur de l’Àfrica’, aquesta mostra ajuda a  mirar una regió del planeta on la guerra, el terrorisme, la pobresa o els efectes del canvi  climàtic són alguns dels problemes que afecten milions de nens africans.  

Aquesta exposició, que forma part del projecte transmèdia ‘Indestructibles’, és de Xavier Aldekoa i Alfons Rodríguez. Es tracta d’un itinerari fotogràfic on es recullen històries de nens i nenes que pateixen situacions traumàtiques i difícils, però que, gràcies al seu esforç, perseverança i resiliència, aconsegueixen tirar endavant. 

L’exposició restarà oberta fins al 29 d’agost

D’altra banda, al costat d’aquest espai expositiu, al Tinglado 2  des de divendres passat es  pot contemplar una mostra itinerant de les fotografies presentades a la categoria de  fotoperiodisme del reconegut premi periodístic Mañé i Flaquer. 

L’exposició es pot visitar fins al 5 de setembre.

Hi participen tretze fotoperiodistes que van presentar a concurs 48 fotografies dels fets més rellevants de les comarques tarragonines entre l’1 de setembre de 2019 i el 31 d’agost de 2020.

La imatge guanyadora va ser Explosió de David Oliete i les finalistes, Soledat, d’Alba Rodríguez i “Pont”, de Núria Torres. Les imatges que es poden contemplar també són dels fotoperiodistes Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Alícia Fàbregas, Xavi Jurio, Marc Lladó, Roger Segura, Josep Lluís Sellart, Pere Toda, Àngel Ullate i Tjerk Van Der Meulen. 

I, divendres 13 d’agost és el darrer dia per visitar al Refugi 1 del Moll de Costa el 7è Concurs de fotografia 'La meva mascota'. El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya celebra anualment un concurs de fotografia que busca les imatges d’animals de companyia més boniques i originals de Catalunya. 

D’entre totes les imatges rebudes, se’n seleccionen una cinquantena per a la mostra itinerant de fotografies que es pot visitar, de més de 800. 

Tot i que el lema del certamen són els animals de companyia, els protagonistes de l’exposició són gossos i gats.  

D’accés lliure i aforament limitat segons la normativa, l’horari de totes les exposicions és de dimarts a dissabte de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores, els diumenges i festius d’11 a 14 hores i dilluns és tancat. 

Arxiu i Museu del Port amb activitats en línia 

El Port també proposa una activitat en format digital per permetre investigar sobre el món dels arxius amb l’escape room, ‘El misteri de l’arxivera’, que s’havia programat fa un any en format presencial amb gran èxit. 

Aquesta activitat digital posa a prova la imaginació per a resoldre enigmes en línia dins de l’Arxiu. Qui vulgui accedir a l’enginyosa prova pot accedir mitjançant aquest enllaç.  

El Museu també ofereix la proposta Educa Digital, dins del seu programa pedagògic virtual destinat a escoles i esplais. Són els tallers més emblemàtics de l’entitat museística que continuen treballant els continguts al voltant del Port i de la mar. 

Aquesta iniciativa inclou un vídeo explicatiu de cada activitat i un joc multimèdia. Per accedir a les activitats cal fer reserva mitjançant museuport@porttarragona.cat o bé al 977 259 434. 

Les activitats culturals i de lleure programades pel Port de Tarragona són a l’agenda publicada a la web del Port.