Imatge d'un dia de pluja

La borrasca deixa més de 60 litres per metre quadrat a les comarques tarragonines

El Vendrell ha registrat la quantitat més gran de precipitacions, amb més de 83 litres per metre quadrat

L'episodi de pluja ha deixat al Camp de Tarragona uns 60 litres per metre quadrat, des d'ahir a la tarda i fins aquest dissabte al matí, amb un màxim de 83,6 litres al municipi del Vendrell. A Catalunya, les precipitacions registrades han estat al voltant dels 20 litres, mentre que al Pirineu Occidental s'han produït nevades de més de 40 centímetres.

Al conjunt del país no hi plovia tant des de finals de novembre. La precipitació continua afectant bona part del territori durant aquest dissabte, tot i que va desapareixent del terç oest. En aquest sentit, Protecció Civil ha alertat que a l'Alt Empordà es podrien acumular més de 100 litres per metre quadrat, amb pics de 20 litres en 30 minuts.

La precipitació acumulada entre ahir a la tarda i aquest dissabte a les deu del matí dona xifres no vistes des de fa molts mesos.

Pla INUNCAT per fort onatge a les comarques del nord de Catalunya

D'altra banda, Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla INUNCAT per fort onatge sobretot al litoral nord del país, amb onades de més de 4 metres. En concret, el temporal marítim ha d’afectar el litoral nord amb onades que poden superar els quatre metres i impactar directament a la línia de costa, un fet que podria provocar inundacions al front marítim.

De cara a dilluns, està previst que el temporal marítim es mantingui encara intens i també s’afegeixi un episodi de fort vent a tot Catalunya menys al terç nord.