Imatge de l'entrada al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (URV)

655 persones faran a TGN la prova d'aptitud personal per accedir a estudis d'educació infantil i primària

Seran més de 4.500 estudiants arreu de Catalunya | Els exàmens es faran demà, 10 d'abril, en cinc seus universitàries del territori

Un total de 4.565 estudiants faran aquest dissabte la prova d’aptitud personal (PAP) per poder accedir als graus en educació infantil i primària. L'any passat van ser 4.616. D’aquesta manera, la PAP es torna a fer abans de la prova d’accés a la universitat (PAU), a diferència de l’any passat quan es va endarrerir excepcionalment al juliol per la pandèmia. Les proves es faran seguint les mateixes mesures de prevenció que es van fer servir l'any passat. La Secretaria d'Universitats ha recordat aquells que hagin de desplaçar-se fora de la comarca per fer l'examen ho podran fer presentant el certificat autoresponsable de desplaçament i la matrícula de la prova. Aquest abril també 3.317 persones faran les PAU per a majors de 25 i de 45 anys.

La PAP consta de dos exàmens, un de competència comunicativa i raonament crític, i un altre de competència logicomatemàtica. Els estudiants s’hauran de presentar les 8.00 hores per comprovar les dades. De 9.00 a 11.00 hores es farà l’examen de competència comunicativa i raonament crític, i després de mitja hora de pausa, començarà el de competència logicomatemàtica. En el cas del tribunal per als estudiants amb necessitats educatives especials, se’ls atorga mitja hora més de temps per completar els exàmens i, per tant, les proves finalitzaran a les 14.00 hores.

Els tribunals d'examen estaran situats en cinc seus universitàries. Per centres d'examen, els estudiants matriculats a la PAP d'educació són 2.149 a Barcelona, 797 a Bellaterra, 583 a Girona, 381 a Lleida i 655 a Tarragona. Els resultats es publicaran el 4 de maig.

PAU per a majors de 25 i 45

D'altra banda, el 17 d'abril 3.317 persones (3.005 el 2020) faran la fase general de la prova d’accés a la universitat (PAU) per a més grans de 25 i també la prova d’accés per a més grans de 45 anys. Una setmana després, el dissabte 24 d’abril, tindran lloc els exàmens corresponents a la fase específica per als majors de 25 anys. En concret, 2.710 persones s'han presentat a les proves per a majors de 25 i 607 a les de majors de 45. Els resultats es publicaran l'11 de maig.

A Barcelona ciutat hi haurà un únic tribunal amb tres seus d’examen. En la resta del territori, hi ha tribunals ubicats al Campus de Bellaterra (Universitat Autònoma de Barcelona), al Campus de Cappont (Universitat de Lleida), al Campus Montilivi (Universitat de Girona) i al Campus Catalunya (Universitat Rovira i Virgili).