accident químic tarragona

Interior creu que Carburos Metálicos va «incomplir els protocols de seguretat» el dia de l'accident

El passat 31 de maig, una greu fuita d'amoníac al Polígon Nord va causar un mort i diversos ferits

Més de dos mesos després de l'accident químic que va costar la vida a un treballador i va deixar més d'una desena de ferits al Polígon Nord de Tarragona, la investigació dels fets encara està en curs i encara hi ha moltes més preguntes que respostes sobre la taula. No obstant això, TarragonaDigital.com ha tingut accés a la hipòtesi amb què treballa actualment la Conselleria d'InteriorCarburos Metálicos i la seva empresa subcontractada haurien incomplert els protocols de seguretat obligatoris,  fet que  va causar la gran fuita d'amoníac del passat 31 de març.

Aquesta hipòtesi forma part de  la bateria de respostes que la Generalitat ha comunicat arran de les preguntes de la CUP i el PSC poques hores després de l'accident. El conseller d'Interior, Miquel Buch, atribueix la fuita d'amoníac a una sèrie de «deficiències en el disseny del procediment dels treballs de manteniment», en una informació avançada aquest dilluns pel 'Diari Més'  i que TarragonaDigital ha pogut confirmar poc després.

La hipòtesi d'Interior és la resposta a la bateria de preguntes sobre l'accident de la CUP i el PSC

SEM i Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra i el SEM van realitzar un gran desplegament en l'accident químic a Tarragona | Àngel Ullate

 

El titular d'Interior, però, es mostra prudent i recorda que «actualment s'està realitzant l'avaluació dels processos de resposta» dels cossos de seguretat i emergència, una avaluació que «establirà si l'empresa va complir amb les previsions dels plans i els protocols d'actuació» i, en cas negatiu,  determinarà si «algun dels possibles incompliments és susceptible de sanció». Encara, però, és massa aviat per disposar de conclusions clares.

La hipòtesi de Buch sobre la causa de la fuita es remet a informació del Departament d'Empresa i Coneixement (titular de l'àmbit de seguretat industrial). El conseller també recorda que estan en marxa les diligències de l'expedient informatiu que es va obrir el dia 31, i que fins que es rebi tota la documentació requerida no es decidirà «la possible obertura d'un expedient sancionador» a l'empresa Carburos Metálicos.

L'empresa va anunciar ràpidament que iniciaria una investigació, de la mà de les autoritats, per esclarir les causes de l'accident fatal del passat 31 de maig. TarragonaDigital.comha intentat contactar amb la companyia química en tenir confirmació de la hipòtesi del conseller Buch, però no ha estat possible.

També et pot interessar