Imatge de la visita teatralitzada a la Vil·la romana dels Munts d'Altafulla

Gaudeix d'un estiu històric amb el cicle 'Estiueja al MNAT'

La programació, que inclou visites guiades, visites teatralitzades, propostes musicals i una activitat de reconstrucció històrica, s'allargarà fins al 18 de setembre

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) reforça amb l'arribada de l'estiu la seva activitat cultural amb una programació especial, 'Estiueja al MNAT', on els visitants gaudiran d'experiències al voltant del patrimoni romà. La programació, que s'allargarà fins al 18 de setembre, amb propostes ben variades, que inlouen visites guiades, visites teatralitzades, propostes musicals i una activitat de reconstrucció històrica.

La informació sobre tot el programa d'activitats previst en el marc del cicle 'Estiueja al MNAT', així com la inscripció en aquestes, es pot trobar a través del següent enllaç, contactant amb el telèfon 977 251 515 o via correu electrònic a mnat@gencat.cat.

Visita teatralitzada 'Caius i Faustina et conviden a la Vil·la'

Aquesta activitat familiar, que també està dirigida al públic general, es realitza tots els dissabtes a la vil·la romana dels Munts d'Altafulla. Les sessions, que es poden seguir en català i en castellà, ens conviden a conèixer la residència de la Faustina i el seu espòs Caius, duumvir de Tàrraco, en les proximitats d’aquesta gran ciutat romana.

En aquesta visita teatralitzada, ells mateixos seran els amfitrions dels visitants i els explicaran com és la seva vida en aquesta vil·la a la vora del mar. En acabar, els assistents gaudiran d'un petit refrigeri amb productes de la terra.

Itinerari 'Vida i mort a Tàrraco'

Aquest itinerari guiat comença a la Necròpolis Paleocristiana de Tarragona i finalitza a les restes que es conserven al Centre Comercial Parc Central. L'objectiu de la visita convida els assistents a conèixer quina va ser l’evolució d’uns dels suburbis de Tàrraco, i quines activitats s’hi desenvolupaven.

Imatge de diversos visitants a la Necròpolis Paleocristiana de Tarraco
L'itinerari arrenca a la Necròpolis Paleocristiana i finalitza a les restes del Centre Comercial Parc Central. | Cedida

Les visites estan dirigides al públic general, i es realitzen tots els dijous, de 19.00 a 20.30 hores, en català i castellà en sessions alternes.

Visita guiada al Teatre romà de Tarragona

Tarraco, com a ciutat important en l'època romana, disposava d'un teatre on es representaven espectacles escènics, que sovint, acompanyaven les principals cerimònies religioses. L'espai, ubicat al carrer de Sant Magí, 1, de Tarragona, ofereix als visitants la possibilitat de veure les restes de la cavea, l’orchestra i la scaena, que permet transportar-se dos mil·lennis enrere.

Imatge de l'estructura metàl·lica del Teatre romà de Tarragona
La visita comentada al Teatre romà permet conèixer la història de l'edifici, així com els espectacles que s'hi representaven. | Cedida

En el marc de la visita comentada, es pot conèixer el Teatre romà i el seu entorn, amb la possibilitat pels visitants de recórrer la recreació de la càvea, realitzada amb una estructura lineal de ferro que, per una banda evoca la potent graderia que tindria el Teatre en època romana i fa comprensible al visitant l’envergadura del monument, recuperant la geometria original, alhora que dialoga amb les restes.

Els visitants podran gaudir de les visites de manera gratuïta els divendres, en català i en castellà en sessions alternes, i conèixer com era l'edifici, quins espectacles s’hi realitzaven i quin paper jugava dins la trama urbana.

Visita guiada al Conjunt monumental de Centcelles

Aquest important edifici de l'antiguitat tardana s'ubicava molt a prop de Tarraco, als afores de l'actual municipi de Constantí. Durant el recorregut pel monument, els visitants rebran explicacions sobre les escenes representades en el mosaic de cúpula que es conserva, i la història que ha viscut aquest conjunt monumental al llarg del temps.

Visitants al Conjunt monumental de Centcelles, a Constantí
En la visita s'expliquen les escenes representades en el mosaic de la cúpula del conjunt monumental. | Cedida

Les visites al Conjunt monumental de Centelles es fan els diumenges, de 12 a 13 hores, tant en català com en castellà, en sessions alternes.

Coneix l'exèrcit tardoromà de Tarraco del segle V dC

El grup Septimani Seniores acampa al Conjunt monumental de Centcelles de Constantí el pròxim dissabte 27 d'agost per oferir una activitat de reconstrucció històrica. A inicis del segle V dC arriba a Tàrraco un exèrcit radicalment diferent del període altimperial.

Durant aquesta activitat, els visitants coneixeran la seva vestimenta, les armes, les tècniques i les tàctiques militars, les creences i el seu dia a dia. Una experiència que de ben segur no deixarà ningú indiferent. El preu de l’activitat està inclosa amb l’entrada al jaciment.