Imatge del Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

El Port de Tarragona estrena el 'Cinema a la fresca' amb la projecció de 'Mascotes'

És un dels actes més destacats de la programació cultural de l'organisme tarragoní de cara al cap de setmana

El Port de Tarragona inicia un nou programa d'activitats tots els dijous del mes d’agost: el 'Cinema a la fresca', una iniciativa que vol apropar el cinema en català a l’aire lliure a tots els públics. Aquest dijous, a les 21.30 hores, es projectarà 'Mascotes' a la pèrgola del Serrallo. L’accés és lliure i gratuït fins a completar l’aforament màxim de dues-centes persones en cada sessió.

La pel·lícula d’animació Mascotes narra com Max s’enfronta a nous i importants canvis a la seva vida: la seva mestressa Katie no només s’ha casat, sinó que també ha estat mare. En un viatge familiar coneix al gos granger Rooster, amb qui aprèn a dominar les seves pors i Gidget tracta de recuperar la joguina favorita de Max dins d’un apartament ple de gats.

El cicle 'Cinema a la fresca' es completarà amb les projeccions de les pel·lícules 'Space Jam 2', 'Els Croods' i 'La invenció d'Hug', els dijous 11, 18 i 25 d’agost, respectivament, a les 21.30 hores.

Vespres al Museu del Port amb l'enginyer Ruíz de Apodaca

Aquest divendres 5 d'agost, a les 20 hores, continua la programació estiuenca del Museu amb 'Passejant amb Apodaca' dins de Vespres al Museu del Port. Es tracta d’una visita teatralitzada, on l’enginyer i director d’obres Ruíz de Apodaca explica els canvis i la fisonomia del Port Modern a finals del segle XVIII.

L’activitat, que és gratuïta amb aforament limitat, es fa en català i cal fer reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat.

Darrers dies per visitar ‘Només dones’, una mirada al món femení

El Refugi 1 del Moll de Costa acull l’exposició ‘Només dones’, que tanca aquest cap de setmana la seva presència a Tarragona. La mostra és una mirada íntima al món femení a través dels pinzells de Julia Ledo, que exposa per primera vegada als espais del Port de Tarragona.

L'exposició, que tanca portes aquest diumenge, és un homenatge a la feminitat i la creadora manifesta que no cerca tant la precisió tècnica com la connexió emocional que estableix amb els seus personatges.

'L'antropologia dels sentiments' d'Isabel Muñoz, Premi Nacional de Fotografia al Tinglado 1

Una altra exposició que es pot veure al Moll de Costa, en aquest cas al Tinglado 1 i fins al 18 de setembre, és 'L’antropologia dels sentiments: darrer episodi. L’impur i la raó' de la reconeguda fotògrafa Isabel Muñoz, que exposa a Tarragona per primer cop. Muñoz, guanyadora del Premi Nacional de Fotografia 2016, construeix un recorregut temàtic entorn de la representació obsessiva i heterogènia del cos humà.

L'obra de Muñoz es caracteritza per una cerca constant de la bellesa i el llenguatge dels cossos, i de les seves creacions es destil·la que els cossos narren com si fossin llibres. La fotografia, per a Muñoz, explica coses com un llenguatge.

Premi de Fotoperiodisme al Tinglado 2

Finalment, fins al 21 d'agost, el Tinglado 2 del Moll de Costa acull una mostra que reuneix les fotografies presentades al Premi de Periodisme Mañé i Flaquer que organitza l'Ajuntament de Torredembarra i el Col·legi de Periodistes de Catalunya, juntament amb Repsol i el Port de Tarragona. L’exposició reuneix les fotografies en la segona convocatòria del Premi de Fotoperiodisme Camp de Tarragona.

L'exposició mostra 40 imatges vinculades al Camp de Tarragona que estan signades pels fotoperiodistes Marc Colilla, Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Alícia Fàbregas, Santi Iglesias, Xavi Jurio, Marc Lladó, Anna Lofi, Tjerk van der Meulen, David Oliete, Jordi Jon Pardo, Laia Solanellas i Núria Torres.

L'horari expositiu de tots els recintes és de dimarts a dissabtes de les 10 a les 13 hores i de 17 a 20 hores, mentre que els diumenges i festius l'horari és d'11 a 14 hores.