Imatge del Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

Les activitats de La Marató de TV3, protagonistes del cap de setmana al Moll de Costa

Aquest diumenge també es podrà veure la Tiona del Serrallo, que farà una cercavila pels carrers del barri

Les activitats del Moll de Costa del Port de Tarragona durant aquest cap de setmana tindran els seus actes més destacats vinculats a La Marató de TV3, enguany a favor de les malalties mentals. En aquest sentit, durant tota la jornada de diumenge 19 de desembre, un any més, el Tinglado 1 acollirà el centre de recepció de trucades telefòniques.

El mateix diumenge, també se celebrarà la tradicional Cursa i caminada solidària per La Marató de TV3, que enguany arriba a la seva desena edició. La cursa, que començarà a les 9.45 hores a la Torre del Rellotge del Port de Tarragona, es desenvoluparà en bona part per les instal·lacions portuàries. El lliurament de premis es preveu a partir de les 10.30 hores.

Les inscripcions per a la Cursa i caminada solidària per La Marató de TV3 es poden fer a través de la següent pàgina web.

Més activitats vinculades a La Marató de TV3

Els actes en favor de La Marató de TV3 també tindran com a escenari el Teatret del Serrallo. Serà aquest mateix divendres 17 de desembre, a partir de les 17 hores, amb tallers per a infants i joves, així com xerrades sobre salut mental, gràcies a la col·laboració de l'Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV-CERCA).

Cal recordar que la recerca en l'àmbit de la salut mental que impulsaran els fons que es recaptin durant La Marató 2021 estarà dirigida a la millora de la qualitat i de l'esperança de vida de les persones que pateixen aquestes patologies.

Cercavila de la Tiona al Serrallo i taller de diorames de Nadal al Teatret

A banda de tots els actes de La Marató de TV3, també hi haurà altres activitats durant el cap de setmana. Així, diumenge 19 de desembre, entre les 11 i les 12.30 hores, la pèrgola del Serrallo serà escenari de la cercavila de la Tiona, que passejarà acompanyada per gegants, nanos i grallers. L'activitat, organitzada per l'AVV del Serrallo, comptarà amb tallers per a infants de diferents edats i inflables.

El mateix diumenge, el Teatret del Serrallo oferirà dues sessions d’un taller de diorames Playmobil de Nadal. Les sessions seran a les 11 i a les 12.30 hores. Durant l'activitat, els nens i nenes aprendran a fer un diorama, participar de la creació del diorama comunitari i gaudir de la mostra de diorames nadalencs que s’han preparat.

D’altra banda, el mateix Teatre del Serrallo acollirà dissabte 18 de desembre, a les 21.30 hores, el tradicional 'Àngels i Dimonis VII' que organitza Carles Carrasco.

Dues activitats per conèixer el Museu i l’Arxiu del Port

Una setmana més, el Museu del Port de Tarragona segueix oferint l'activitat 'Coneix el nou Museu del Port', per tal de divulgar entre el públic la nova museografia de l'equipament. La visita guiada gratuïta es farà aquest dissabte 18 de desembre, a les 18 hores, i cal fer reserva prèvia al correu electrònic museuport@porttarragona.cat.

Així mateix, diumenge 19 de desembre, a les 12 hores, fruit de la col·laboració de l’Arxiu del Port i l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, es durà a terme 'Coneix l’Arxiu amb el capità Apodaca', que s'inclou en el cicle 'La ciutat a cau d’orella'. L'activitat és gratuïta i cal fer reserva prèvia al correu electrònic arxiu@porttarragona.cat.

Diumenge clou 'L'Art de la Sostenibilitat: Emoció, Reflexió, Acció' al Refugi 1

Aquest diumenge es clou al Refugi 1 la proposta 'L'Art de la Sostenibilitat. Espai ERA: Emoció, Reflexió, Acció', una iniciativa de l'Institut Municipal d’Educació de Tarragona, que ofereix tres activitats segons nivell educatiu.

Les reserves es poden fer a través del següent enllaç.

La mostra fotogràfica de Gervasio Sánchez al Tinglado 2

D'altra banda, al Tinglado 2 del Moll de Costa es pot veure l'exposició fotogràfica 'Activistes per la vida', del fotoperiodista Gervasio Sánchez. La mostra, impulsada per l’associació Entrepobles amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, permet conèixer la vida de 40 activistes per als drets humans i ambientals a l’Amèrica Central.

L'exposició recull el treball que va fer Gervasio Sánchez a Guatemala i Hondures, entre el 2018 i el 2019, a través de fotografies, textos i videoentrevistes. La mostra estarà oberta fins al gener de 2022. L’horari de totes les exposicions, amb accés lliure, és de dimarts a dissabte, de 10 a 13 hores i de 16 a 19 hores. Diumenges i festius d’11 a 14 hores.