Imatge d'arxiu del Moll de la Costa del Port de Tarragona

El Teatret del Serrallo presenta dos contes del món teatralitzats

També hi ha una nova edició de l'ArxiPortus i d'Històries Portuàries

El Port de Tarragona presenta una setmana més la seva agenda cultural per aquest cap de setmana. La segona edició del Mercat de Contes de Tarragona arriba al Teatret del Serrallo en format virtual. La iniciativa que impulsa la Biblioteca Pública de Tarragona i el Mercat Central programa un cicle de contes amb la intenció que arribi a tota la ciutat i, especialment, als infants de 3 a 12 anys. Enguany, l'edició gira al voltant dels 'Contes del món de ben a prop'.

S'han programat tres contes vinculats a tres indrets: l'Índia, Tailàndia i Àfrica, mitjançant la narració d'unes històries que donen a conèixer la seva cultura. Aquest dijous, a les 19.30 hores, es pot visualitzar a través del canal de Youtube  del Teatret el conte 'El robí i la princesa', on un príncep indi sortit d'una pedra preciosa amaga un secret que no vol explicar a ningú. De la mà de la companyia Tanaka Teatre, els personatges ens mostraran els colors de l'Índia i ens ensenyaran a confiar en nosaltres i els que ens estimen. 

El diumenge 28 de febrer, a les 10.30 hores, pel mateix canal de Youtube, es podrà seguir la història titulada 'La Hing Hong i la lluna', una dolça història tailandesa protagonitzada per una cuca de llum que no vol mostrar la seva llum. Les germanes Baldufa els més petits aprendran que cadascú ha de brillar a la seva manera perquè tots som especials. 

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Aquest cap de setmana, l'Arxiu del Port, a través de l'ArxiPortus i de la mà de Pedro Otiña, ens ofereix conèixer els vaixells presó que varen recalar durant la Guerra Civil Espanyola al Port de Tarragona. Es poden seguir les vicissituds del vaixell a través del blog. D'altra banda, a Twitter, es podrà saber les obres portuàries tarragonines amb la sèrie sobre els directors del Port que es publica a Històries Portuàries. Aquesta setmana rau en Antonio de Bada y Navajas, enginyer de la Reial Armada i director interí de les Obres del Port de Tarragona entre 1790 i 1799.

Agenda cultural

L’oferta cultural del Port de Tarragona per aquest cap de setmana es completa amb les següents activitats:

— 'El robí i la princesa'. Conte teatralitzat en línia del Teatret del Serrallo dins del cicle Contes del món de ben a prop. Dijous 25 de febrer, a les 19.30 hores a través del canal de Youtube del Teatret.

— 'La Hing Hong i la lluna'. Conte teatralitzat en línia del Teatret del Serrallo dins del cicle Contes del món de ben a prop. Diumenge 28 de febrer, a les 10.30 h. A través del youtube del Teatret.

— Històries Portuàries a Twitter. Antonio de Bada y Navajas, enginyer de la Reial Armada i director interí de les Obres del Port de Tarragona (1790-1799).

— 'Autoretrat d'un vaixell anomenat arxiu' de Ricard Martínez. Una instal·lació fotogràfica a la façana de l'Arxiu del Port (plaça dels Carros, cantonada amb el carrer d'Anselm Claver) amb un panell explicatiu a peu de carrer. Un retrat de l'edifici a través del temps, que es podrà veure fins a l'estiu del 2021.

ArxiPortus convida a... Pedro Otiña: ‘El vaixell-presó Isla de Menorca’.

Escape room digital: ‘El misteri de l’arxivera’. Us atreviu a descobrir el misteri de l'arxivera? Sereu capaços de resoldre els enigmes que planteja l'escape room?

— El Museu del Port al Tinglado 2. Entrada gratuïta. De dimarts a dissabtes, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores. Diumenges i festius, d'11.00 a 14.00 hores. Dilluns tancat.

Educa Digital. El museu portuari ofereix al món educatiu els seus tallers més emblemàtics, de forma digital, al voltant del Port i de la mar. Activitats amb reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat. Més informació en aquest enllaç.

— 'Fem memòria'. El Museu del Port busca la col·laboració de la ciutadania, a través de les xarxes socials, per completar l'arxiu de fotografies històriques del seu fons @museuporttarragona.

— ‘Un color porta a l’altre’ de Marta Balañá. Exposició pictòrica al Tinglado 1. Entrada lliure. Horari: de dimarts a dissabte de 10.00 a 13.00 hores, i de 16.00 a 19.00 hores. Diumenge: d’11.00 a 14 hores. Dilluns tancat.

— ‘40 anys del Carnaval de Tarragona’ Refugi 1. Organitza: Ajuntament i Port de Tarragona. Entrada lliure. Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. Diumenge: d’11 a 14 h. Dilluns tancat. Fins al 14 de març