Imatge del Tinglado 2 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

Art, esport i poesia en un cap de setmana complet al Moll de Costa

S'inaugura l'exposició de Manuel Alcalà, se celebrarà la SB Triatló i es clausurarà el festival poètic Transversal

El Port de Tarragona ha programat diverses activitats per aquest cap de setmana a través del Moll de Costa. Aquest divendres, a les 19 hores, hi haurà la inauguració de l'exposició 'Traqueals industrials i l'orgànic. Cinetisme hiperparabòlic lumínic' de Manuel Alcalà Sánchez al Refugi 1 del Moll de Costa.

Es tracta d'una mostra que presenta les línies vitals de l'artista i que romandrà oberta fins al 3 de juliol, sent d'accés lliure. L'horari expositiu serà de les 10 a les 13 hores i de 17 a 20 hores de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l'horari serà d'11 a 14 hores.

L'artista ha desenvolupat una extensa carrera artística des dels anys setanta, a través d'una obra que té els orígens en la seva professionalització en el disseny industrial fusionat amb diverses tendències artístiques, com el cinetisme.

L'objectiu és crear efectes cinètics i lumínics que atrauen de l'observador i, amb això, la seva obra invita a esbrinar que succeeix a l'obra i alhora s'hi endinsa i fa sentir emocions.
 

Torna el triatló

Els esdeveniments esportius tornen al Moll de Costa. Tarragona gaudirà del seu triatló després que se suspenguessin les darreres edicions per culpa de la pandèmia.

El dissabte 4 de juny, a partir de les 16 hores, més de 200 atletes participaran en aquesta nova edició del SB Triatló Series Tarragona by Sailfisch que organitza Running Solutions amb la col·laboració del Port de Tarragona.

Les modalitats de la competició són sprint, aquatló i duatló i, en finalitzar la prova, es farà el lliurament de trofeus als tres primers classificats en categoria masculina i femenina a les 18.30 hores davant del Refugi 1 del Moll de Costa.

El festival de poesia Transversal

El Port de Tarragona col·labora amb l’Escola de Lletres i APPELC en la clausura del festival de poesia Transversal el dissabte 4 de juny. A les 18 hores, al Teatret del Serrallo hi haurà un espectacle familiar a partir de 4 anys ‘Piscina Poesia’ de Genovesa Narratives Teatrals. L’entrada és de pagament.

A les 19 hores hi ha un passeig en barca amb el títol ‘Amb ulls de pell de mar’, també de pagament, on es visualitzarà la mar a través de la poesia recitada per l’actriu Mireia Chalamanch.

I com darrer acte, al Moll de Costa, a les 22 hores, Teresa Pascual i Isabel Ortega amb ‘Bastaria la veu per seduir-te’ faran un diàleg a  propòsit del llibre de Teresa Pascual Poesia reunida (1987-2019) El temps en ordre.