Imatge de l'edició del Mercat de Contes de Tarragona d'enguany

El Teatret del Serrallo impulsa la ‘Gimcana pel món’ del Mercat de Contes aquest cap de setmana

El Moll de la Costa de Tarragona acull diverses activitats per gaudir en família

Com cada setmana, el Port de Tarragona ha programat diverses activitats per fer aquest cap de setmana al Moll de Costa  de la ciutat. Aquesta setmana des del Port recomanen la segona edició del Mercat de Contes de Tarragona, que aquest divendres i dissabte clou amb una gimcana per la ciutat.

El Mercat de Contes de Tarragona és una iniciativa coorganitzada pel Teatret del Serrallo, la Biblioteca Pública de Tarragona i el Mercat Central, on cada entitat ha programat un cicle de contes per al públic familiar. Aquesta segona edició d'aquesta iniciativa gira al voltant de 'Contes del món ben a prop', on es convida a viatjar pel món a través d'una ruta familiar. Per la seva banda, el Teatret del Serrallo hi ha participat, amb la companyia Tanaka Teatre, amb tres contes vinculats a tres indrets: l’Índia, Tailàndia i Àfrica, unes històries que han donat a conèixer la seva cultura. 

Gimcana per llibreries i botigues de la ciutat

Com a cloenda de les activitats programades pel Mercat de Tarragona, la Biblioteca Pública i el Teatret del Serrallo, aquest cap de setmana proposen una gimcana inspirada en el conte 'El meravellós Peludiu-Renudiu-Xiquitiu', de Beatrice Alemagna. En aquesta gimcana es vol convidar a les famílies a fer un viatge pel món a través d'una ruta presencial —amb totes les mesures de seguretat— per botigues i llibreries de la ciutat. L’itinerari comptarà amb cinc parades que simbolitzen els cinc continents del món.

La primera passa serà recollir un passaport per a cada família participant a la Biblioteca Pública de Tarragona que hauran de segellar en cadascuna de les cinc parades de la ciutat: el Mercat Central (Àfrica), la Llibreria Adserà (Àsia), la Llibreria La Capona (Europa), la Xurreria de la pça. Imperial Tàrraco (Amèrica) i Raffa Gelati a la pça. Verdaguer (l’Antàrtida). Les cinc botigues seran espai d’acollida amb una imatge del continent que representen i el segell preparat per a estampar al passaport. L’activitat és gratuïta, però cal fer una inscripció prèvia al web www.taquilla.coop.

Agenda al Moll de la Costa per aquest cap de setmana

D'altra banda, des del Port de Tarragona recorden que hi ha diverses activitats en curs que poden realitzar-se aquest cap de setmana, com visitar el Museu del Port, ubicat provisionalment al Tinglado 2, o les exposicions al Refugi 1 i Tinglado 1 del Moll de la Costa.

 • Gimcana pel món. Divendres (tarda) i dissabte (matí i tarda). Dins del cicle 'Contes del món de ben a prop' del Mercat de Contes de Tarragona. Aforament limitat amb inscripció prèvia: www.taquilla.coop.
 • ArxiPortus convida a... Ricard Martínez: La casa de la darrera finestra. Una reflexió sobre el treball dels fotògrafs. Arxiu del Port. 

 • ‘Autoretrat d’un vaixell anomenat Arxiu’  de Ricard Martínez. Instal·lació fotogràfica a la façana de l’Arxiu del Port (plaça dels Carros cantonada amb carrer d’Anselm Clavé).

 • Escape room digital: ‘El misteri de l’arxivera’. Us atreviu a descobrir el misteri de l'arxivera? Sereu
  capaços de resoldre els enigmes que planteja l'escape room? Impulsa: Arxiu del Port.

 • El Museu del Port al Tinglado 2. Entrada gratuïta. De dimarts a dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Diumenges i festius, d’11 a 14 h. Dilluns tancat

 • Educa Digital.El Museu ofereix al món educatiu els seus tallers més emblemàtics, de forma digital, al voltant del Port i de la mar. Activitats amb reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat.

 • Fem memòria. El Museu del Port busca la vostra col·laboració, des de les xarxes socials, per completar l'arxiu de fotografies històriques del seu fons.

 • Exposició ‘Un color porta a l’altre’ de Marta Balañá. Tinglado 1. Entrada lliure. Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. Diumenge: d’11 a 14 h. Dilluns tancat. Fins al 21 de març

 • Exposició ‘40 anys del Carnaval de Tarragona’. Refugi 1. Organitza: Ajuntament i Port de Tarragona. Entrada lliure. Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 19 h. Diumenge: d’11 a 14 h. Dilluns tancat. Fins al 14 de març.