Imatge panoràmica d'uns terrenys a Vila-seca amb Port Aventura de fons.

Acusen la Generalitat de destinar més de 100.000 euros d'amagat al projecte Hard Rock

Aturem BCN World i Gepec-EdC denuncien que s'han fet múltiples contractes menors durant el 2021

El Govern s'ha gastat 108.000 euros per impulsar el Hard Rock segons l'oposició al projecte. Aturem BCN World i Gepec-EdC han emès un comunicat aquest dimecres per denunciar els recursos que la Generalitat de Catalunya ha destinat a posar en marxa la iniciativa. Afirmen que s'han encarregat fins a nou informes relacionats amb el nou Pla Director Urbanístic.

En concret acusen el Govern d'haver destinat 108.398,18 euros durant el 2021 a aquesta finalitat després d'haver-se compromès, afirmen, a no gastar-hi «ni un euro públic». De fet asseguren que «aquest fet deixaria en paper mullat alguns acords adoptats amb determinades forces polítiques». Ho fan en referència a la proposta que el Govern va fer a la CUP quan buscava el seu suport als pressupostos.

El Govern havia proposat no destinar diners públics al projecte turístic a canvi del suport cupaire als comptes. Finalment, la formació anticapitalista no hi va donar suport i ERC va anar a buscar un pacte amb els Comuns. Aquests, tot i que inicialment mantenien la mateixa postura que la CUP, van acabar acceptant que el Hard Rock sí que tingués presència als pressupostos de la Generalitat.

Segons apunten Aturem BCN World i Gepec-EdC, aquests prop de 108.400 euros haurien servit per redactar nous contractes. L'objectiu d'aquesta contractació seria planificar el nou planejament urbanístic als terrenys on s'ha previst que se situï el projecte que s'havia conegut com a BCN World. Segons el comunicat emès per les dues entitats, aquestes despeses s'haurien fet a través de l'Incasòl, l'Institut Català del Sòl.

Els contractes haurien servit per elaborar treballs, estudis i informes per al nou Pla Director Urbanístic. Una mesura presa després que l'anterior PDU quedés anul·lat parcialment per una sentència judicial. Més enllà de criticar la despesa, Gepec-EdC i Aturem BCN World també carreguen contra la manera com s'ha fet.

Tots els informes, estudis i treballs s'haurien adjudicat a través de contractes menors, és a dir, sense concurs públic. Com que el cost de cadascuna d'aquestes feines no hauria arribat als 15.000 euros, s'haurien assignat de manera directa. Així s'haurien encarregat feines relacionades amb el nou Pla Director Urbanístic del Consorci Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou.

Es tracta, per exemple, d'un pla de compensació ambiental o d'un estudi de permeabilització ecològica de dues carreteres. També s'han elaborat estudis d'avaluació econòmica i financera, de mobilitat i d'integració paisatgística. Són només alguns dels informes, estudis i treballs que s'han contractat a través d'aquests contractes menors.