L'OMS i les autoritats aeronàutiques internacionals han donat a l'Aeroport de Reus l'Acreditació de Salut Aeroportuària.

Aena preveu invertir 20,8 milions d'euros a l'aeroport de Reus en els pròxims cinc anys

En total, els aeroports de Catalunya preveuen una inversió de 293,1 milions d'euros

Els pròxims cinc anys seran molt importants per als aeroports catalans. Aena farà una inversió que ascendeix a 293,1 milions d'euros des de 2022 fins al 2026. Uns diners que es repartiran en 244,9 milions a l'Aeroport del Prat; 24,3 milions al de Girona; 20,8 milions al de Reus; i 3 al de Sabadell.

Aquesta previsió la fixa el pla d'inversions per 2022-2026 inclòs en el Document de Regulació Aeroportuària (DORA) II. Es va aprovar el dimarts en el Consell de Ministres i aquest dimecres l'ha presentat la ministra de Transports, Raquel Sánchez.

Més de 20 MEUR a l'aeroport de Reus

Aena invertirà prop de 20,8 milions d'euros a l'aeroport de Reus durant els pròxims cinc anys. El pla d'inversió en què s'emmarca aquesta injecció econòmica està inclòs en el Document de Regulació Aeroportuària 2022-2026, o DORA II. Es tracta del pla que fixa les línies mestres per al sector aeroportuari espanyol per al pròxim lustre.

En el cas de l'aeròdrom reusenc, la major partida, de 8,2 milions d'euros, serà per a l'increment de la seguretat operacional. També s'invertiran prop de 4 en la millora de la seguretat de les persones i instal·lacions i en inversions de suport i reposició. La inversió més elevada correspondrà als vuit milions d'euros per l'any 2023. 
 

El DORA II a la resta d'aeroports

La inversió a l'Aeroport del Prat serà de 48,6 milions d'euros anuals durant aquests cinc anys. La principal partida (65,5) anirà destinada a l'adequació de la T1 i la segona, de 46 milions, a inversions de suport i reposició.

També invertirà 27,2 milions en la millora de la seguretat de les persones i instal·lacions. D'altra banda, 21,4 aniran a la sostenibilitat mediambiental, així com altres 18,6 milions en la millora de la seguretat de les persones i instal·lacions.

Les altres inversions es desglossen en actuacions en camp de vols i plataforma (16,1 milions), de caràcter rellevant, i una altra de 8 milions en aquest mateix àmbit de caràcter normatiu, així com 7 en l'increment de la seguretat operacional.


Per a Girona es preveu destinar fins a 10 milions d'euros en actuacions pel desenvolupament aeroportuari, mentre que la segona major inversió —de 8 milions— està prevista per a l'increment de la seguretat operacional.

Per a Sabadell, Aena ha planificat una inversió de 3 milions, dels quals la meitat (1,6) aniran destinats al reforç i contenció del talús, i la resta majoritàriament en inversions de suport i reposició i l'increment de la seguretat operacions.