Imatge de part de la indústria petroquímica tarragonina, des de la zona de Vila-seca i Salou.

Els productes de la Química, imprescindibles per a la vida quotidiana

El polígon petroquímic de Tarragona és un agent clau en la lluita contra la pandèmia de la Covid-19

La química juga un paper indiscutible en la nostra salut. De fet, la gràcies a ella s’ha duplicat la nostra esperança de vida en els últims 100 anys. Un exemple són els gasos medicinals i farmacèutics, que són essencials en l'àmbit de la  salut i la desinfecció.

El  polígon petroquímic de Tarragona, motor econòmic indiscutible del territori des de fa mig segle i actualment el polígon més gran del sud d'Europa, és un agent clau en la lluita contra la pandèmia

Els gasos medicinals i farmacèutics ajuden a salvar vides. Per això, el sector va optar per reorientar els seus plans de producció cap a aquelles especialitats que el mercat actual reclamava amb més urgència

Respiració assistida, oxigenoteràpia, anestèsia, crioteràpia i la criocirurgia són només alguns exemples dels possibles usos dels  gasos medicinals i  farmacèutics en matèria de salut.

La següent infografia"Polímers per a esterilitzar i protegir", desgrana com els molts productes derivats del petroli i el gas natural acaben utilitzant-se en la  fabricació  de múltiples materials d'ús  mèdic: polipropilè, polietilè, poliuretà, PVC, ABS, etc. Tots ells són presents en xeringues, màscares, bosses estèrils, guants, catèters i tubs intravenosos, respiradors i inhaladors.

Així mateix, molts d'aquests derivats del petroli i el gas natural, incloent-hi també poliols, glicols, poliglicols i tensioactius, s'empren en la fabricació d'hidrogels, productes d'higiene personal, detergents, medicaments, productes d'ús farmacèutic, entre moltes altres.
 

Infografia de la AEQT sobre salut i desinfecció
Infografia de l'AEQT sobre salut i desinfecció | AEQT