Cartell de la aeqt

La indústria química fabrica productes innovadors, sostenibles i essencials

El sector químic és clau en les solucions innovadores als reptes de sostenibilitat

La indústria química fabrica productes essencials que han millorat la nostra qualitat de vida. Aquests productes estan presents en tots els àmbits: salut, alimentació, transport, tecnologia, etc.

Per aquest motiu, és un fet que el sector químic també és clau en les solucions innovadores als reptes de sostenibilitat.

En concret, en l'àmbit sanitari, els derivats del clor, l'amoníac i altres precursors, són  essencials. Desinfectants, potabilització d'aigua, esterilització, neteja... Els productes que es fabriquen als polígons petroquímics tarragonins són essencials i ajuden a salvar vides.


 


 

Tampoc la cadena de valor dels aliments podria funcionar sense els productes de la indústria química.

Les empreses de l'AEQT fabriquen materials que, entre les seves aplicacions, s'utilitzen per a l'empaquetatge (no només de productes d'alimentació, sinó també de productes d'higiene, de productes de neteja...). Alhora, el sector produeix agents i additius per a fungicides, plaguicides i herbicides necessaris per a l'agricultura.

Sense oblidar que els productes que la indústria petroquímica fabrica a  Tarragona són essencials també per mantenir operatives les cadenes de subministrament d'altres béns i serveis essencials. Les empreses de l'AEQT fabriquen combustibles i materials per al transport, tant per a la fabricació dels vehicles com també per a la construcció de les infraestructures.

Els àmbits en els quals els productes que es fabriquen a Tarragona són presents en les nostres vides són múltiples. 

A banda dels ja esmentats, s'hi podrien afegir la  tecnologia — ordinadors, telèfons mòbils, pantalles —, els electrodomèstics, la llar en general — materials per a la construcció, mobiliari, pintura, aïllants tèrmics —, l'esport, l'oci i la cultura.

La química és el  sector industrial que més inverteix en R+D+I i el que compta amb un percentatge més alt d'empreses innovador. Així doncs, aquest sector serà qui donarà resposta als nous reptes de sostenibilitat i economia circular que té el planeta.