Fotograma del primer video de la sèrie 'Quimipèdia'

L’AEQT posa en marxa 'Quimipèdia', una nova sèrie de vídeos d’animació sobre la indústria química

La intenció de la sèrie és donar a conèixer millor la indústria entre la ciutadania

L'AEQT ha posat en marxa un nou projecte per a fer divulgació sobre el sector anomenat 'Quimipèdia'.

Es tracta d'una nova sèrie de vídeos divulgatius d'animació sobre la indústria química. Els seus productes, valors, polítiques ambientals i de seguretat, el seu funcionament, etc.

Aprofitant la didàctica senzilla i entenedora que facilita el format de vídeo d'animació, el projecte vol fer arribar a la societat tot allò que pugui ser del seu interès.

La temàtica està centrada en les característiques i processos de la indústria química, els seus riscos, l'impacte i com aquests es gestionen. També en com actuar en cas d'emergència, els productes que fabrica i com aquests estan presents en tots els àmbits de la vida quotidiana.

La primera càpsula de la sèrie porta per títol 'Per què serveix la Indústria Química?'. En aquesta, es resumeix com a Tarragona, aplicant els principis químics, el sector transforma matèries primeres  com el petroli, el clor o fins i tot l'aire, en  productes (materials, gasos, combustibles, etc.).

Principalment, productes i solucions que han estat decisius en la lluita contra la pandèmia.

 

‘Per què serveix la indústria Química?’ - Capítol 1

Aquesta primera entrega de la sèrie ja és pública al canal de YouTube de l’AEQT i també al web de l’associació. En els pròxims mesos continuaran veient la llum noves entregues d’aquestes càpsules.

També per enguany estan previstes altres temàtiques que s’aniran abordant successivament, com ara ‘Com es gestiona la seguretat a la Indústria Química?’, ‘Quin és l’impacte ambiental de la Indústria Química i com es minimitza?’, o ‘Què és un pla d’emergència i què cal fer quan s’activa?’.

Aquesta nova sèrie de vídeos forma part del compromís del  sector químic amb la divulgació i la transparència com a principis rectors del nou  Pla Estratègic 2021-2023 de l’AEQT.