Taula de la sala de gestió de crisi en el simulacre d'accident químic celebrat el 2 de novembre del 2022

L'AEQT valora positivament el simulacre d'accident químic a Tarragona

La gerent de l'ens, Maria Mas, assegura que «és bo que es realitzin també en l'àmbit de la població»

Tarragona va celebrar aquest dimecres a la tarda un simulacre de risc químic amb confinament i avís a la ciutadania a través de missatges al telèfon mòbil. L'exercici, segons van destacar les institucions implicades, va ser tot un èxit, gràcies a la implicació de la gran majoria de la ciutadania. Des de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), que ha col·laborat en la seva celebració, també s'ha fet una valoració molt positiva del simulacre.

En aquest sentit, la gerent de l'AEQT, Maria Mas, ha explicat que «considerem molt positiva la iniciativa de dur a terme un simulacre i valorem l'esforç d'organització. Un exercici així permet posar a prova els protocols i sistemes, i aprendre i millorar de forma contínua. Aquest principi l’apliquem també de forma sistemàtica a les nostres pròpies indústries, on els simulacres són habituals i formen part de la nostra cultura de la seguretat».

Mas ha afegit que «és bo que es realitzin també en l'àmbit de la població. A partir d'aquí, és l'administració la que, amb tota la informació, podrà avaluar-ne els resultats, però el sol fet de dur a terme el simulacre ja haurà aportat una informació i uns aprenentatges molt útils».

«La cooperació i coordinació de tots els implicats és necessària»

La gerent de l'AEQT ha assenyalat que «com sempre hem dit, tota iniciativa que tendeixi a millorar els protocols de seguretat, i els nivells de formació i informació de la ciutadania, no només ens sembla positiva, sinó que estem a disposició per col·laborar. Com ha estat el cas: des de l’AEQT i des del sector hem col·laborat amb l'organització i la preparació d'aquest simulacre, tant des del punt de vista operatiu com de difusió».

Maria Mas ha finalitzat afirmant que «la cooperació i coordinació de tots els implicats és necessària per assolir el nostre objectiu comú, que és garantir la seguretat de les persones, les instal·lacions i l'entorn, i també la tranquil·litat i la confiança de la població».