L'entrada de l'Aeroport de Reus

L'Aeroport de Reus segueix sota mínims i només aterra i enlaira 562 passatgers durant el mes de març

El primer trimestre deixa un balanç de 1.200 passatgers, un 79% menys que l'any passat i un 91% per sota del 2019

L'Aeroport de Reus no sortirà del fons del pou fins que la Covid-19 doni una treva al turisme internacional i l'ombra del passaport sanitari de vacunació vagi prenent forma de cara al mes de juny. L'aeròdrom de la Costa Daurada segueix dessagnant-se cada vegada que s'actualitzen les dades, i el primer trimestre de 2021 no ha estat una excepció. Entre arribades i sortides, el mes de març es va tancar amb només 562 passatgers a Reus, un mínim històric que cau un 57% en comparació amb el març d'un 2020 que ja va rebre la bufetada del primer estat d'alerta.

Els poc més de 500 passatgers  de l'Aeroport de Reus són un 88% menys dels que es van moure al març del 2019, l'últim any que considerarem com a paràmetre de l'antiga normalitat prèvia a la pandèmia. En la suma del primer trimestre  d'aquest 2021, per l'aeròdrom de la Costa Daurada han passat 1.231 passatgers, un 79% menys que l'any passat i un 91,5% per sota de l'any 2019. Els números subratllen la desfeta absoluta, un trimestre més, d'una infraestructura fantasma  des de l'esclat del virus.

Cal matisar, però, que les dades trimestrals no inclouen els dies forts d'una Setmana Santa  que es va fer forta entre els dies 2 i 5 d'abril, si bé la ràpida reacció de les autoritats del país per retornar al confinament comarcal  ja han tornat a congelar les expectatives d'un sector turístic que no espera remuntar el vol, en cap cas, abans de l'estiu i amb pinces. Quant a les operacions  realitzades —que inclouen també vols com els xàrters, comercials, sanitaris o en pràctiques—, l'Aeroport de Reus va enlairar  1.575 vols durant el març i 3.633 durant el primer trimestre, unes xifres notablement per sobre no només de l'any passat, sinó també del 2019.