Tres persones amb maletes de viatge a la terminal de l'aeroport de Reus

L'Aeroport de Reus tindrà connexió directa amb les Canàries aquest estiu

La companyia canària Binter reprèn la seva expansió, aturada per la pandèmia

Reus tindrà dues connexions setmanals amb Gran Canària a partir d'aquest juliol. La companyia aèria canària Binter ha anunciat els vols d'aquesta temporada d'estiu, una oferta que inclou l'aeroport de l'àrea metropolitana amb dues connexions setmanals a partir del mes de juliol.

Amb origen a Gran Canària, cada dijous a les set del matí sortirà un vol en direcció a Reus que hi aterrarà passats cinc minuts d'un quart de dotze, un vol de tres hores i vint minuts tenint en compte el canvi de fus horari. A les dotze del migdia s'enlairarà el vol de tornada, de Reus a Gran Canaria, on arribarà quan passin cinc minuts d'un quart de tres del migdia.

La mateixa ruta funcionarà els diumenges, sortint a les quatre de la tarda de Gran Canària per arribar a un quart de nou tocat del vespre a Reus i tornar a les nou cap a les illes per aterrar-hi passat un quart de dotze de la nit. Tot i que la connexió serà amb Gran Canària, la dinàmica de Binter permetrà arribar des de Reus a qualsevol illa de l'arxipèlag perquè «ofereix l'avantatge que es pugui viatjar amb destinació final, sense cost addicional, a qualsevol de les Illes Canàries perquè es pot fer el salt interinsular sense cost en el cas dels vols de connexió».

Els vols, segons es pot comprovar al web de la companyia, valen 70 euros sense tenir en compte les taxes. Un preu que ronda els 170 euros comptant l'anada, la tornada i les taxes per als residents que no siguin canaris.

La companyia reprèn l'expansió aturada per la pandèmia

Uns transbords que aprofiten els 170 vols diaris que a companyia fa entre els vuit aeroports de les Illes Canàries. Juan Ramsden, coordinador general de Binter ha volgut recordar l'expansió que la companyia tenia en marxa quan va arribar la pandèmia, amb la incorporació de nous avions per ampliar les rutes que ofereixen.

De cara a l'estiu preveuen una situació que permeti volar gairebé amb normalitat. Aquesta expansió els porta a oferir tres connexions amb França i dues amb Itàlia. Un vol setmanal amb Marsella i dues connexions setmanals amb Lilla, Tolosa, Torí i Venècia s'han planificat amb la mateixa mentalitat amb la qual s'ha establert la línia amb Reus.

Ramsden ha exposat que Binter no té intenció d'anar a competir als grans aeroports amb les grans aerolínies. La connexió amb Reus la plantegen, principalment, mirant a Tarragona ciutat i a atractius turístics com Port Aventura, segons ha detallat durant la roda de premsa.

Les dades generals de Binter estableixen una oferta de 600.000 places anuals als vols que operen entre l'arxipèlag canari i Europa i Àfrica. Tenint en compte la situació, Ramsden ha calculat que, d'aquestes se'n podrien acabar operant unes 400.000 a final d'any.

De connectar les Illes Canàries a sumar una vintena de línies internacionals

Binter connecta no només els vuit aeroports de les Illes Canàries entre ells, sinó l'arxipèlag amb diversos aeroports de la península i també amb diferents països africans. De fet, l'activitat de la companyia va començar l'any 1989 com una filial d'Ibèria per als vols interinsulars.

Després d'una arrencada amb 36 vols diaris, la companyia va ampliar cobertura amb vols internacionals fins a arribar a les 220 connexions diàries. Una cartera d'operacions a la qual s'ha incorporat, des de l'any 2018, la resta de l'Estat espanyol. El principal punt d'inflexió com a companyia aèria el marca l'any 2002, quan un grup d'inversors canaris compra Binter a Ibèria.

És aquest canvi de mans el que propicia que l'any 2005 es posin en marxa els primers vols internacionals directes entre les Illes Canàries i Marràqueix, Al Aaiun o Madeira. Des d'aleshores comença a ampliar-se la connexió amb el Marroc i amb Portugal, a més d'incorporar fins a tres línies regulars amb Cap Verd, una amb Gàmbia; una amb el Senegal i una amb Mauritània.

L'any 2018 l'empresa comença a operar les rutes interinsulars de l'arxipèlag de Madeira, i és també aquest any quan comença a establir línies regulars amb la resta de l'Estat espanyol, en concret amb Madrid, Palma i Vigo. Si sumen el 2019 Pamplona, Saragossa i Múrcia, i l'any passat s'hi van incorporar Santander, Vitòria, Jerez i Oviedo. Reus es convertirà en l'onzena destinació de l'Estat que Binter connecta amb les Illes Canàries.