L'Aeroport de Reus rep poc més d'un milió de passatgers durant el 2019

Va moure 1.046.062 passatgers durant els darrers dotze mesos, un 0,8% més que l'any anterior

L'Aeroport de Reus va moure  un total de 1.046.062 passatgers entre l'1 de gener i el 31 de desembre de l'any 2019,  segons ha informat de manera oficial aquest dilluns. És una xifra pràcticament idèntica —lleugerament superior— a la de l'any anterior, quan va moure poc més d'1.037.500 persones. És a dir, un creixement mínim del 0,8% en un any marcat per l'accent continuista, les obres de la nova terminal reusenca i el relleu de Vicenç Pallarès  a la direcció en benefici del nou cap de l'aeroport, Juan Crespo.

Tot i que ja se sabia que la tendència del 2019 seria de millora per la mínima i que superaria sense gaire marge el milió d'usuaris, calia disposar dels números del desembre per posar nom i cognoms al balanç final. Els poc més de 2.500 passatgers que han fer servir l'aeròdrom de Reus durant el desembre han acabat d'arrodonir la xifra  anual, que ha aconseguit els seus propòsits gràcies a una temporada d'estiu forta que ha monopolitzat una immensa majoria de les operacions aèries de tot el 2019.

2020, l'any d'aixecar la caiguda de Thomas Cook i de sobreviure a un Brexit encara incert

Sí que es pot confirmar un augment del nombre de vols operats durant el darrer any, prop de 17.700 i un 5% més dels què es van enlairar durant el 2018. L'aeroport dirigit per Juan Crespo s'ha mogut en les xifres que preveia  i ara obre la porta a un 2020 on els grans objectius empresarials seran omplir el buit de mercat que ha deixat el turoperador Thomas Cook, del qual en depenien un 10% dels vols a Reus i que va enderrocar-se per sorpresa a mitjans d'any, i també sobreviure amb múscul a les incerteses que planteja un Brexit que hauria de fer-se efectiu el pròxim 31 de gener.

El mercat britànic és encara la gallina dels ous d'or a l'Aeroport de Reus, que també veurà  com les obres d'ampliació de la nova terminal finalitzen abans del final de la temporada estiuenca —segons els càlculs interns de la institució— i permetran acollir fins a 350 passatgers més cada hora, tant a la porta d'arribades com a la de sortides, tan bon punt estigui enllestida.

També et pot interessar