Imatge d'arxiu del Moll de Costa del Port de Tarragona

El Moll de Costa estrena la 'Mostra Col·lectiva d'Art Mediterrani Català', obra de 16 artistes reusencs

També s'estrena la ‘Retrospectiva Biogràfica’ del pintor, escultor i ceramista montblanquí Maties Palau Ferré

El Moll de Costa ha preparat un cap de setmana d'activitats on s'inauguraran dues exposicions. Aquest divendres, 16 d'abril, s'inaugura al Refugi 1 del Moll de Costa una exposició col·lectiva del grup ARA  (Associació Reusenca d'Artistes), la qual arriba per segon cop sota el títol 'Mostra Col·lectiva d'Art Mediterrani Català' i es podrà visitar fins al 6 de juny i és d'entrada lliure.

La mostra neix de la inquietud de setze artistes reusencs de dues generacions i es mostren en un recull de pintures, fotografies i escultures sota el paraigua de l'art mediterrani català. ARA és una entitat sense ànim de lucre fundada el 2003 que vol difondre la consideració professional d’artistes del territori fomentant activitats i promovent l’art per donar a conèixer les arts plàstiques.

Al Tinglado 1 també es pot visitar l'exposició del pintor, escultor i ceramista montblanquí Maties Palau Ferré, un artista d'una esplèndida trajectòria internacional, que enguany amb motiu del centenari del seu naixement, la Generalitat ha declarat oficialment l'Any Palau Farré. El Port de Tarragona s’hi ha sumat i acull una mostra retrospectiva del pintor sota el títol ‘Retrospectiva Biogràfica’ on s’exposen les seves singulars obres que reflecteixen el periple vital de l’artista.


La seva singularitat cubista  es reflecteix en la seva passió pel color que plasma amb uns traços expressionistes. Cal també ressaltar que fou un defensor dels valors de la pau, la solidaritat  i la llibertat, un compromís que es va materialitzar amb nombroses donacions dels seus quadres per a projectes socials i culturals com Amnistia Internacional o Mans Unides, entre d’altres.

La mostra, a més de tenir un component audiovisual destacat, té un important focus a les xarxes socials i s'ofereixen diversos audiovisuals amb la seva trajectòria o un vídeo de records a partir d'entrevistes. La mostra, que acull el periple vital d’un dels
artistes més singulars de l’art català del segle XX, romandrà oberta al públic fins al 13 de juny. Els horaris  d’ambdues exposicions són de dimarts a dissabte de 10 a 13 hores i de 17 a 20 hores, els diumenges d’11 a 14 hores i dilluns tancat. L’accés és lliure.

Agenda cultural del Moll de Costa

  • 'Autoretrat d'un vaixell anomenat Arxiu' de Ricard Martínez. Instal·lació fotogràfica a la façana de l'Arxiu del Port
  • Escape room digital: 'El misteri de l'arxivera'. S'hi pot accedir des de la pàgina web del Port de Tarragona
  • ArxiPortus  convida a....Quim Vendrell Moreno: La maçoneria, els ports i el cementiri dels Jans.
  • El Museu del Port al Tinglado 2. Entrada gratuïta. De dimarts a dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Diumenges i festius, d’11 a 14 h. Dilluns tancat.
  • Educa Digital. El Museu ofereix al món educatiu els seus tallers més emblemàtics, de forma digital, al voltant del Port i de la mar. Activitats amb reserva prèvia a museuport@porttarragona.cat. 
  • #MPTalaxarxa. El Museu del Port dona a conèixer les seves col·leccions mitjançant la descripció d’un objecte.
    Manteniu-vos atents a les seves xarxes @museuporttarragona
  • 'Retrospectiva Biogràfica' de Palau Ferré. Tinglado 1. Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Diumenge: d’11 a 14 h. Dilluns tancat. Fins al 13 de juny. Entrada lliure i aforament limitat.
  • 'Mostra Col·lectiva d'Art del Mediterrani Català’ de l’Associació Reusenca d’Artistes (ARA). Refugi 1. Horari: de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Diumenge: d’11 a 14 h. Dilluns tancat. Inici: divendres 16 d’abril. Entrada lliure i aforament limitat segons normativa.