Una persona observant l’exposició del Premi de Fotoperiodisme del Camp de Tarragona

Última oportunitat per veure l'exposició del Premi de Fotoperiodisme al Moll de Costa

Aquest dijous arriba la tercera sessió del cicle 'Cinema a la fresca' amb la projecció de la pel·lícula 'Els Croods. La nova era'

La programació cultural del Port de Tarragona d'aquest cap de setmana celebra aquest dijous la tercera edició del cicle 'Cinema a la fresca' amb la projecció de la pel·lícula 'Els Croods. La nova era', un film d'animació estrenat l'any 2020. La cita és a la pèrgola del Serrallo a les 21.30 hores. L'entrada és gratuïta fins a completar l'aforament màxim de 400 persones.

Les dues primeres sessions del cicle han estat tot un èxit, motiu pel qual des de l'organització s'ha ampliat l'aforament de l'espai. En aquest sentit, la darrera projecció tindrà lloc el dijous 25 d'agost amb la pel·lícula 'La invenció d'Hug'.

Premi de Fotoperiodisme al Tinglado 2

Aquest diumenge 21 d’agost, tanca portes l’exposició XXXIV Premi de Periodisme Mañé i Flaquer en la categoria de Fotoperiodisme Camp de Tarragona que reuneix les fotografies presentades al Premi de Periodisme Mañé i Flaquer organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra i el Col·legi de Periodistes, juntament amb Repsol i el Port de Tarragona.

La mostra, que es pot veure al Tinglado 2 del Moll de Costa, consta de 40 fotografies signades pels fotoperiodistes Marc Colilla, Ariadna Escoda, Carles Esporrín, Alícia Fàbregas, Santi Iglesias, Xavi Jurio, Marc Lladó, Anna Lofi, Tjerk van der Meulen, David Oliete, Jordi Jon Pardo, Laia Solanellas i Núria Torres.

A través d’aquest recull d’imatges, els visitants poden establir un vincle visual amb els fets més rellevants ocorreguts a les comarques tarragonines entre l’1 de setembre de 2020 i el 31 d’agost de 2021: el temporal Filomena, la destrucció del foc a la Conca de Barberà, la convivència entre indústria i turisme, les reivindicacions de la ciutadania o el retorn de l’activitat després de la pandèmia.

'Som i serem', la crònica pictòrica del procés, al Refugi 1

Aquest és el segon cap de setmana que el Refugi 1 del Moll de Costa acull l'exposició 'Som i serem' de l’artista tortosí Lluís Llop Bosch. L'espai acull les 90 obres concebudes per l'artista «per a l'1-O i la posterior repressió», que ocupen un total de 70 metres lineals.

Les obres que es poden veure a la mostra, que romandrà oberta fins a l'11 de setembre, han estat concebudes «com a crònica pictòrica dels fets històrics succeïts a Catalunya durant l’anomenat ‘procés’, des de les multitudinàries manifestacions, passant per l'1-O i la posterior repressió».

Lluís Llop Bosch és un artista multitècnica resident a Reus que ha exposat en nombroses ocasions tant a Catalunya com a l’estranger. La seva línia es mou actualment en una figuració molt simplificada on amb una pintura simple i sincera explica allò que pretén.

'L'antropologia dels sentiments' d'Isabel Muñoz, Premi Nacional de Fotografia al Tinglado 1

Fins al 18 de setembre es pot contemplar al Tinglado 1 l’exposició 'L’antropologia dels sentiments: darrer episodi. L’impur i la raó' de la consagrada fotògrafa Isabel Muñoz, que exposa a Tarragona per primer cop. Muñoz, guanyadora del Premi Nacional de Fotografia 2016, construeix un recorregut temàtic entorn de la representació obsessiva i heterogènia del cos humà.

L’obra de la reconeguda fotògrafa es caracteritza per una cerca constant de la bellesa i el llenguatge dels cossos, i de les seves creacions es destil·la que els cossos narren com si fossin llibres. Isabel Muñoz (Barcelona, 1951) ha compaginat les seves exposicions com a fotògrafa amb la docència.

L’horari expositiu de tots els recintes del Moll de Costa és de les 10 a les 13 hores i de 17 a les 20 hores de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores.