La consellera Teresa Jordà al costat d'una olivera trencada pel pes de la neu a Horta de Sant Joan

Agricultura comença a avaluar els danys a les oliveres provocats pel temporal Filomena

Tindrà en compte la informació facilitada pels afectats i l'obtinguda en visites a camp i amb drons i helicòpter

El Departament d'Agricultura ha començat a avaluar els danys provocats pel temporal Filomena a les oliveres, tal com s'havia compromès la consellera Teresa Jordà. Per dur a terme la valoració, Agricultura està recollint les declaracions de danys fetes pels productors  afectats. Alhora, efectua una valoració amb mitjans propis a través de visites de camp per part de tècnics de la conselleria i el vol de drons i de l'helicòpter dels Agents Rurals. Està previst que aquest faci dos vols, un primer per visualitzar les zones afectades a les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, i un altre a les comarques de Lleida. Un cop obtinguda aquesta informació, Agricultura convocarà els ajuts  per recuperar la capacitat productiva del cultiu de l'olivera.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Un cop recollida tota la informació, la que puguin facilitar les persones interessades i l'obtinguda pel propi Departament, es farà una valoració dels danys a partir de la qual es farà una convocatòria d'ajuts per a la recuperació de la capacitat productiva de les explotacions afectades. Aquest procediment és el mateix que es va fer servir per l'incendi de la Ribera d'Ebre i pels temporals Gloria i DANA, segons han indicat des de la conselleria.

Agricultura està estudiant els ajuts  per recuperar el potencial productiu de l'olivera conjuntament amb les organitzacions agràries i s'adaptaran a les especificitats  del cultiu regadiu o secà, ecològic o no ecològic i oliveres joves o velles. Ambdues parts ja han mantingut diverses reunions, l'última el 4 de febrer en el marc de la Taula Sectorial Agrària de l'Oli.

Paral·lelament, el Departament d'Agricultura ha demanat a Agroseguro  la creació d'un grup de treball per adaptar les assegurances actuals i que aquestes assegurances també cobreixin els danys per inclemències meteorològiques.