La façana d'un habitatge d'Amposta fent una reforma

Més habitatge al món local: els nous ajuts de la Diputació a 27 municipis de Tarragona

Els ajuts contribueixen a impulsar millores en immobles i a planificar polítiques municipals d'habitatge

La Diputació de Tarragona posa a disposició del món local ajudes en matèria d'habitatge. Gràcies a això un total de 27 ajuntaments del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre impulsaran polítiques d'habitatge.

Una xifra que suposa un increment del 59% respecte a l'any 2020, quan va haver-hi 17 ajuntaments beneficiaris. A més, una dada que s'ha multiplicat per cinc respecte al 2019.

Els ajuts que ofereix la Diputació contribuiran a tirar endavant 26 projectes de millores en habitatges municipals. Alhora impulsaran l'elaboració, la redacció o revisió de Plans Locals d'Habitatge i Programes d'Actuació Municipal d'Habitatge en 12 d'aquests municipis.

Els ajuts a 27 municipis

La Junta de Govern de la Diputació de Tarragona ha aprovat recentment la concessió d'aquests ajuts. En total, s'hi destinarà una partida de 416.000 euros. 

Aquesta línia de subvencions es va posar en marxa ara fa tres anys. L'objectiu principal és impulsar polítiques municipals d'habitatge i alhora afavorir el repoblament i entorns rurals.

La convocatòria d'enguany ha inclòs una novetat: el finançament de treballs relacionats amb la redacció dels plans, per tal de promoure la programació de les polítiques municipals d'habitatge a llarg termini.

En aquest sentit, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, destaca que «posem a disposició dels món local aquesta línia d'ajuts, conscients que l'habitatge és una de les principals polítiques públiques per combatre el despoblament».

Les localitats beneficiàries són: Aiguamúrcia, Alforja, Altafulla, Amposta, Bellvei, Bot, Botarell, Cabacés, Calafell, Constantí, Falset, Gandesa, l'Arboç, l'Espluga de Francolí, la Febró, Montblanc, Móra la Nova, Passanant i Belltall, Poboleda, Reus, Roda de Berà, Sarral, Tarragona, Tortosa, Ulldemolins, Valls i Vilaplana.