Un micròfon a sobre d'un escenari

Oberta la convocatòria d'ajuts de la Diputació de Tarragona per al sector cultural

Microempreses i professionals autònoms es poden adherir a la subvenció dotada amb 1.650.000 euros

La Diputació de Tarragona ha presentat la tercera convocatòria d'ajuts per a professionals autònoms i microempreses del sector cultural en el marc de la jornada Creació Dipta. Una iniciativa que significa un nou impuls per a la cultura al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès.

Els ajuts van destinats per a la realització d’activitats d’interès públic que es programin durant aquest 2022 o bé per a produccions noves que s’iniciïn també aquest any i que s’acabin de realitzar, com a màxim, el juny de 2023.

La institució destina 1.650.000 euros a aquests ajuts, 700.000 euros més que a la convocatòria de l'any passat. Les sol·licituds es poden realitzar des d’ara fins al 18 de juliol, a través de la Seu electrònica de la Diputació.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, destacava que «treballem per millorar encara més el gran potencial que té l’àmbit cultural de les nostres comarques, dotant-los d’eines per avançar des del punt de vista professional i creatiu i sumant esforços amb els creadors i les creadores, amb les empreses i amb tothom qui treballa per consolidar i fer créixer el sector».

Un incentiu per al sector cultural

Els autònoms i microempreses del sector podran impulsar diverses activitats amb aquestes subvencions, com poden ser cicles, festivals, presentacions, jornades o similars.

Dins d'aquest àmbit, la convocatòria incentiva especialment les activitats que prevegin un circuit o una gira en equipaments i espais de gestió municipal o de cogestió a la demarcació de Tarragona. Tot això, amb l'objectiu de propiciar espectacles en viu i de música que garanteixin un impacte notable.

Aquests projectes han de preveure la realització de l'activitat en un mínim de tres municipis de tres comarques diferents.

Pel que fa a les produccions, fan referència tant a la creació intel·lectual com al procés de construcció d’un disc, d’una exposició, d’una publicació, d’un espectacle, d’un audiovisual, o d’un guió, entre d’altres iniciatives.

L’import màxim de subvenció és de 20.000 euros per a activitats i produccions, i de 25.000 euros per a circuits o gires d’espectacles de música en directe.

A la convocatòria, s’hi poden acollir les persones professionals o treballadores autònomes i les empreses culturals de fins a 10 treballadors (o el seu equivalent en hores totals) i que no facturin més de 2.000.000 d'euros anuals, l’activitat principal de les quals pertanyi al sector cultural i que tinguin el domicili fiscal a la demarcació de Tarragona.

La finalitat d’aquesta convocatòria és contribuir al reforç del teixit productiu professional del sector cultural de la demarcació i fomentar la creació de nous projectes culturals d'interès públic, de manera que no serà objecte de subvenció l’activitat pròpia i habitual del professional o empresa.