Plantació de marihuana, amb 5.500 plantes, desmantellada en una zona boscosa de Prades, al Baix Camp

La petició dels alcaldes de les muntanyes de Prades contra els cultius de marihuana

Els batlles demanen més presència policial i denuncien que la proliferació d'aquests cultius generen inseguretat i brutícia a la zona

Els municipis de Prades, Vilanova de Prades, Capafonts, l'Albiol, Arbolí, la Febró i Mont-ral, a l'Alt Camp i Baix Camp han demanat més presència policial a la zona de les muntanyes de Prades per aturar la proliferació de plantacions de marihuana. En aquest sentit, a més, han denunciat que aquests conreus il·legals suposen robatoris en masos d'aquestes poblacions.

Així mateix, els alcaldes d'aquests municipis han lamentat també que aquestes plantacions generen inseguretat entre els veïns i brutícia als boscos. En aquest sentit, fa només dues setmanes, els Mossos d'Esquadra van desmantellar una plantació amb 5.500 plantes a Prades.

L'alcaldessa del municipi del Baix Camp, Lídia Vargas, ha assegurat que «tens una sensació d'impotència, sentim que necessitem més recursos i més mitjans per aturar aquesta situació». Vargas ha denunciat que a la zona encara hi queden deixalles.

«No tenim ni els mitjans ni els recursos per desmantellar tot això, és una sensació d'impotència perquè la gent puja a les muntanyes de Prades a gaudir i a passejar per l'espai, a buscar bolets o caçar», ha dit l'alcaldessa.

Por i angoixa veïnal

En els darrers mesos, a Mont-ral també s'han desmantellat diverses plantacions, concretament, a la vall del Brugent i dels masos de Cabrera. L'alcalde del municipi, Xavier Francesc Pagès, ha mostrat la seva «preocupació», ja que «no saps on poden arribar aquesta gent; han començat amb plantacions petites, però no sabem si poden acabar tenint-ne de més grans».

Pagès ha explicat que els veïns de cases i masos aïllats comencen a estar preocupats i angoixats amb la situació, amb la proliferació d'aquests conreus il·legals. «Els veuen passar per allà, no els hi fan ni diuen res, però saben a què es dediquen i ho viuen amb inquietud», ha explicat. L'alcalde ha vinculat diversos robatoris de principis d'estiu amb els responsables de les plantacions.

La mateixa problemàtica es dona a Capafonts, municipi on fa dos anys es va desmantellar una plantació amb unes 300 plantes. Aquest estiu, els Mossos van desmuntar un conreu d'una mida similar. L'alcalde Eloi Borràs ha explicat que «aquest any ha estat conflictiu, amb una onada de robatoris vinculada a aquestes plantacions durant el mes de maig».