Diàleg dels alcaldes a la II Jornada Tècnica de l'Observatori de la Qualitat de l'Aire

Els alcaldes 'satisfets' amb la qualitat de l'aire a Tarragona però volen més informació

La II Jornada Tècnica de l'Observatori de la Qualitat de l'Aire ha presentat l'experiència de Marsella com un exemple de col·laboració publicoprivada en la gestió de la qualitat de l'aire

Els alcaldes del Morell, Constantí i la Canonja han estat presents en la II Jornada Tècnica que promou l'Observatori de la Qualitat de l'Aire, on han coincidit a apuntar que es troben satisfets amb l'evolució que ha tingut la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona, però també han reclamat tenir més informació sobre aquesta, així com més pedagogia i més coneixement entre la ciutadania sobre aquests temes.

Aquesta segona edició ha estat organitzada per l'Observatori de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona, impulsat per Repsol, l'AEQT i dirigit per l'Institut Cerdà.

L'experiència de Marsella, un exemple per Tarragona

L'objectiu principal de l'Observatori és donar a conèixer també aquelles experiències internacionals que poden aportar valor al Camp de Tarragona, identificant per exemple, elements en comú. 

L'organització ha presentat l'experiència de l'Institut Ecocitoyen pour la Connaissance des Pollutions de Marsella  com un exemple de la col·laboració publicoprivada en la gestió de la qualitat de l'aire entre altres vectors ambientals.

L'Observatori juga un paper clau en la qualitat de l'aire

Javier Sancho, director del complex industrial de Repsol a Tarragona, s'ha mostrat molt satisfet en veure que l'empresa ha impulsat el projecte de l'Observatori, donant rellevància a l'objectiu de millora contínua que materialitza l'organització.

Per altra banda, la delegada del Govern de la Generalitat a Tarragona Teresa Pallarès, ha destacat la importància de l'Observatori com a eina de coneixement pel territori i com a compromís de les empreses amb la qualitat de vida del Camp de Tarragona, mentre que el president de l'AEQT, Rubèn Folgado, ha remarcat la importància de què tot el sector químic estigui implicat en l'empresa dedicada a la qualitat de l'aire.

Encara queda molt marge de millora

Els alcaldes del Morell, Constantí i la Canonja, Eloi Calbet, Òscar Sánchez i Roc Muñoz respectivament, han destacat la importància que té la qualitat de l'aire com a factor de salut pública, de qualitat de vida, però també de desenvolupament sostenible i competitiu per a un territori amb un teixit econòmic divers.

D'aquesta manera, els alcaldes han emfatitzat la necessitat de la millora contínua en la gestió i els nivells de la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona, però consideren que totes aquestes iniciatives s'han d'adaptar als nous reptes, ja que queda molt camp de millora.