Imatge d'unes palmeres afectades pel vent

Nova alerta pel temps a Tarragona: de les pluges a l'alerta per fortes ratxes de vent

Protecció Civil activa en alerta el pla VENTCAT

Els canvis meteorològics no descansen aquesta setmana a les comarques de Tarragona. Després del temporal de precipitacions, acompanyats de tempesta i pedregada, que ha colpejat el territori, ara és el torn del vent.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest dissabte l'alerta del Pla especial d'emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Una situació de fort vent que es viurà aquesta tarda i especialment demà al matí a les comarques de Barcelona i Tarragona.

Segons l’SMC, les prediccions meteorològiques indiquen que a partir del migdia el vent pot superar els 72km/h a les comarques de Barcelonès, Maresme, Vallès Oriental, Selva, Osona i Gironès.

De cara al diumenge a primera hora del matí, el vent es reforçarà sobtadament a les comarques de Barcelona i Tarragona, especialment a l'Alt Penedès i Baix Penedès. La distribució geogràfica del fenomen dins de la zona avisada serà extens i el vent bufarà de component oest.

En vistes d'aquest fenomen meteorològic, Protecció Civil recomana als municipis que prestin especial atenció al mobiliari urbà i sobretot a les parades de Sant Jordi, pel perill que puguin volar o caure algunes carpes i poder fer mal a algú.

A més, es recomana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguin ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Per tot plegat, també es recomana seguir l’evolució de la situació meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències a través de les xarxes socials.

Prealerta pla PROCICAT per onatge

A banda de la previsió de vent, també es manté en prealerta el pla Procicat per fort onatge. Les onades poden superar els 2,5 metres d'altura a pràcticament tota la costa. Hi haurà mar de fons de component sud i el vent dominant serà de component oest.

Per aquesta raó, Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat que la gent no s'acosti a les zones on trenquin les onades, i respectar els tancaments que els municipis hagin fet a les zones de costa.