Pla obert d'un tram del corredor mediterrani

Nova inversió per adaptar el Corredor Mediterrani a l'ample estàndard: més de 8 MEUR

Les actuacions es faran en el tram comprès entre Vandellòs i el canviador de la Boella

Nou pas endavant per a la implantació de l'ample estàndard en el Corredor Mediterrani al seu pas per la demarcació de Tarragona. En aquest sentit, Adif Alta Velocitat ha licitat el contracte que inclou els treballs de substitució de l'ample de via en el tram comprès entre Vandellòs i el canviador de la Boella, en la variant Vandellòs-Camp de Tarragona.

Els treballs per canviar l'ample de via ibèric (1.668 mm) per l'estàndard (1.435 mm) s'han pressupostat en 8,1 milions d'euros i el termini d'execució estimat de les obres és de sis mesos. Aquesta inversió és finançada amb fons europeus Next Generation.

En un comunicat, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha explicat que amb aquesta actuació que ara s'ha licitat es continuen impulsant els seus compromisos per adaptar a l'ample estàndard les vies del Corredor Mediterrani.

En aquest sentit, han explicat que aquesta infraestructura «és estratègica per al foment del transport ferroviari, especialment de mercaderies, contribuint al desenvolupament socioeconòmic d'un àmbit de tant potencial com és l'arc mediterrani i la seva àrea d'influència».

Els treballs que es faran en el tram entre Vandellòs i la Boella

Els treballs per canviar l'actual ample ibèric a l'ample estàndard es faran en un tram aproximat de 35,5 quilòmetres, entre l'inici de la variant, a Vandellòs, fins al canviador de la Boella, punt en què es connecta amb la Línia d'Alta Velocitat Madrid-Barcelona-França. Així mateix, les obres també inclouen l'adaptació al nou ample en les vies d'apartat i en les connexions amb les bifurcacions de Vila-seca i Bellissens.

En aquest sentit, el Ministeri de Transports ha explicat que per a la implantació de l'ample estàndard, s'aprofitaran les travesses polivalents ja implantades en el traçat. També s'adaptaran els desviaments existents i s'ajustarà la catenària a la nova configuració. Finalment, també es faran operacions i adaptacions geomètriques, adequant la via a les especificacions tècniques d'interoperabilitat per al nou ample.

Amb aquesta actuació, es donarà continuïtat al traçat de la via en ample estàndard en el tram comprés entre el canviador de la Boella fins a l'enllaç de l'actual variant amb el tram Vandellòs-Castelló, en el qual també es canviarà l'ample de via.