Imatge panoràmica d'uns terrenys a Vila-seca amb Port Aventura de fons.

Possibles «irregularitats»: el projecte Hard Rock arriba a la Sindicatura de Comptes

L'OAC conclou que no hi ha il·lícits penals però creu que n'hi pot haver d'administratius o comptables

L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha traslladat a la Sindicatura de Comptes la denúncia que la CUP va presentar el gener per presumptes irregularitats de la Generalitat en la tramitació del projecte de Hard Rock.

Segons han confirmat fonts de l'OAC a l'ACN, Antifrau ha fet l'avaluació prèvia de versemblança i ha conclòs que no hi ha irregularitats penals, però que n'hi pot haver d'administratives o comptables.

Ara la Sindicatura de Comptes ho analitzarà. La denúncia dels anticapitalistes feia referència a l'operació de compravenda dels terrenys del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, propietat de Criteria, on s'hauria d'aixecar el complex de turisme i oci.

En l'escrit que la CUP va presentar a l'OAC es qüestionaven les pròrrogues acordades pel Govern per formalitzar la compravenda dels terrenys i s'apuntava que hi podria haver la voluntat de beneficiar algun agent implicat en l'operació.

De fet, la formació parlava de «rescat encobert a la Caixa» i criticaven que la Generalitat actués «de promotora i creditora, avançant a través de l'Incasòl el 80% dels diners» per un projecte que consideren «nociu pel territori, que fomenta la ludopatia i la precarietat laboral».

Fa unes setmanes la Fiscalia Superior de Catalunya va arxivar una altra denúncia, en aquest cas interposada per la plataforma Aturem BCN World, per presumptes irregularitats del Govern en l'autorització de la llicència de joc a Hard Rock i també per la compravenda dels terrenys.

La CUP anirà «fins al final»

La CUP ha garantit que anirà «fins al final» per esbrinar si hi ha irregularitats en el projecte de Hard Rock, després que Antifrau hagi traslladat a la Sindicatura de Comptes la denúncia dels anticapitalistes. El diputat Xavier Pellicer ha explicat a l'ACN que hi veu «irregularitats profundes».

A parer seu, l'administració s'ha «sobrepassat», tot «retorçant el planejament urbanístic i la normativa administrativa per prorrogar llicències que no són prorrogables, o actuant com a agent immobiliari de dues empreses privades».

«No permetrem que hi hagi cap ombra de corrupció o pràctiques irregulars, que són plausibles que hi hagi hagut en el planejament i en la renovació de llicències. Anirem fins a les últimes conseqüències», s'ha compromès.