Imatge de l'autopista AP-7 amb diversos vehicles circulant

Anuncien grans canvis a l'AP-7: tercer carril i restriccions per Sant Joan

L'alliberament de l'autopista ha comportat l'augment de les problemàtiques i comencen a arribar les primeres solucions

La gratuïtat de l'AP-7 ha estat una autèntica revolució a les carreteres de casa nostra. La via ha vist com el trànsit es multiplicava des que ha passat a ser gratuïta i això ha comportat un augment de la sinistralitat així com de les cues que s'hi generen.

Davant d'aquest major ús, el govern espanyol ha fet un anunci molt esperat durant un acte de la Cambra de Comerç de Tarragona. Xavier Flores, secretari general d'Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, ha explicat que està previst ampliar amb un tercer carril el tram de l'AP-7 entre l'Hospitalet de l'Infant i Amposta.

Un tercer carril a l'AP-7 amb un projecte ja en marxa

Flores ha explicat que està previst que el projecte constructiu d'aquest tercer carril estigui enllestit aquest mateix any. Aquestes obres també anirà acompanyades d'altres, com la millora de de la connectivitat entre l'A-7  i l'AP-7 per «adaptar els accessos entre aquestes dues vies d'alta capacitat», ha afegit Flores.

La realitat és que des de l'alliberament de les autopistes, els problemes han anat incrementant. La sinistralitat i les cues han sigut els principals maldecaps i tant el govern espanyol com el català ja estan prenent les primeres mesures per reconduir la situació.

El gran canvi que ha anunciat Trànsit a l'AP-7 per Sant Joan

El Servei Català de Trànsit ha anunciat que per evitar la imatge de les cues quilomètriques que en les últimes setmanes s'han viscut a l'AP-7, posarà en marxa un pla especial de cara a la revetlla de Sant Joan, jornada en què s'espera que la mobilitat es dispari.

La mesura consistirà a restringir el pas de camions en unes determinades hores en aquesta via i també posar carrils addicionals.

Les mesures arrencaran per Sant Joan, però segons ha explicat el coordinador de Seguretat i Mobilitat, Òscar Llatge, també està previst que els caps de setmana del mes de juliol siguin vigents. Llatge ha afegit que es tracta de «restriccions pactades i planificades per fer front al gran moviment de vehicles».

L'augment de la sinistralitat a l'AP-7 des de l'alliberament

En les darreres setmanes ha quedat palès que l'alliberament de l'autopista i l'increment de la seva utilització s'han traduït en una sinistralitat disparada, fins a tal punt que el Govern aquesta setmana va posar sobre la taula la possibilitat de limitar la velocitat.

La proposta era limitar a 100 km/h la velocitat màxima permesa al tram del Vallès, on s'han produït més accidents i retencions. Llatge ha assenyalat que s’està estudiant amb Foment, que és el titular de la via. En aquest sentit, reconeix que pot ajudar a reduir els accidents, però també recorda que no tindrà «un efecte massa important» un cop s’arribi a la capacitat de la carretera.