L'aplicació ConvoAPPTGN aprova amb nota després d'un any de la seva posada en marxa

L'aplicació ConvoAPPTGN aprova amb nota després d'un any de la seva posada en marxa

L'aplicació és una agenda de rodes de premsa del Camp de Tarragona. El 98,5% dels usuaris en fan una valoració bona o excel·lent

L'aplicació en format agenda de rodes de premsa del Camp de Tarragona, ConvoAPPTGN, s'ha convertit en una eina imprescindible per a la tasca habitual dels periodistes, convocants i estudiants tarragonins després d'un any d'haver entrat en funcionament. Així doncs, un 98,5% dels usuaris fan una valoració bona o excel·lent d'aquesta aplicació mòbil.

L'agenda de rodes de premsa del Camp de Tarragona és una  iniciativa impulsada per la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya i per Repsol  i està desenvolupada per l'empresa Technodac amb l'objectiu d'incloure totes les convocatòries de premsa en una sola plataforma. 

Dades molt positives durant aquest primer any

La presidenta del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona, Coia Ballesté, la comissària del projecte, Sara Sans i el responsable de Comunicació i Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, van presentar en una roda de premsa les dades de valoració  d'aquest primer any de funcionament de l'aplicació.

Concretament, un total de  434 usuaris s'han donat d'alta de la plataforma per estar al dia del calendari de rodes de premsa. Un 45% d'aquest total són periodistes de diversos mitjans i un altre 40% treballen en gabinets de comunicació. Cal destacar que, el 15% restant són estudiants de la Universitat Rovira i Virgili  que treballen sobre el calendari en algunes assignatures del Grau de Periodisme. 

Presentació de l'aplicació ConvoAPPTGN al Col·legi de Periodistes | TarragonaDigital

D'altra banda, el 87% dels usuaris visiten l'aplicació amb molta freqüència (entre dos i tres cops per setmana o diàriament) i el 97% assegura que és una eina que els facilita la feina. Durant aquest any, des de l'aplicació mòbil s'han publicat un total de 2.044 convocatòries de premsa enviades per 207 entitats diferents. Ajuntaments, consells comarcals, Diputació de Tarragona, Generalitat, Subdelegació del Govern, partits polítics, universitat, entitats socials o mediambientals o actors econòmics com el Port de Tarragona, AENA, l’Associació Empresarial Química de Tarragona o PortAventura són alguns dels convocants.

Una aplicació fàcil i intuïtiva

Alguns dels aspectes que més valoren els usuaris és el fet que sigui una eina fàcil i intuïtiva  i permet segmentar les rodes de premsa segons els interessos de l'usuari (per zones, seccions o convocants). També valoren positivament les notificacions 'push' que s'envien al telèfon quan hi ha una convocatòria o un canvi d'hora. 

Aproximadament, un 52% dels usuaris han conegut ConvoAPPTGN per un anunci als mitjans, a través de la pàgina web del Col·legi de Periodistes o bé gràcies a les xarxes socials.  L'aplicació es pot descarregar a través de les botigues d'IOS i d'Android de forma gratuïta. És finançada per l'empresa Repsol, en el marc del conveni de col·laboració signat amb el Col·legi de Periodistes.