L'arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, durant l'acte de signatura del conveni amb l'ONGD Coopera

L'Arquebisbat mou fitxa per l'acollida d'un centenar de refugiats d'Ucraïna

Ha cedit dos edificis de la seva propietat on s'allotjaran un centenar de refugiats ucraïnesos que arribaran d'aquí a dues setmanes

L'Arquebisbat de Tarragona ha cedit dos grans edificis de la seva propietat —el Seminari de Tarragona i la Casa d'Exercicis Cardenal Arce de la Selva del Camp— per tal d'acollir un centenar de refugiats ucraïnesos. L'acord s'ha tancat aquest dimecres amb la signatura del conveni entre l'arquebisbe de Tarragona, Dr. Joan Planellas, i Eduard Llop, representant de l’ONGD Coopera.

Segons el conveni tancat aquest dimecres, l'Arquebisbat de Tarragona ofereix aquests edificis com a espai d'acollida i residència temporal per als refugiats ucraïnesos. Per la seva banda, l'ONGD Coopera, que compta amb més de 25 anys d’experiència a Ucraïna en l’ajut a orfes i acollida familiar, s’encarregarà d'acompanyar les persones que seran acollits en els dos espais.

En aquest sentit, la previsió és que el centenar de refugiats arribin d'aquí a dues setmanes.

Els nens i nenes que arribin seran escolaritzats

Els dos edificis que allotjaran els refugiats no seran l'única aportació de l’Arquebisbat de Tarragona en el marc d'aquesta actuació. En aquest sentit, la institució també ha anunciat que posarà a disposició tots els serveis i recursos de les escoles diocesanes de Tarragona per tal de garantir l’escolarització dels nens i nenes refugiats, així com la seva participació en les activitats extraescolars.

L'Arquebisbat de Tarragona ha recordat que aquesta iniciativa se suma a la resta de campanyes i projectes que les parròquies de la demarcació, Càritas i altres organitzacions eclesials estan impulsant per tal d’acollir els refugiats del conflicte bèl·lic d'Ucraïna.