Entrada de l'Arquebisbat de Tarragona

L'Arquebisbat de TGN notifica errors en el llistat de béns immatriculats per l'església

Expliquen que hi ha 37 errors i admet que sis no serien de la seva propietat

L'Arquebisbat de Tarragona ha notificat 37 errors en el llistat del govern espanyol de béns immatriculats per la Conferència Episcopal Espanyola (CEE). Segons ha apuntat l'arquebisbat tarragoní en un comunicat, el febrer de l'any passat l'executiu va fer arribar un llistat de béns immatriculats per l'església, que la CEE i els bisbats han revisat.

Un cop feta l'anàlisi, la institució eclesiàstica estatal ha elaborat un llistat amb les incidències detectades, que va publicar aquest dilluns. En aquest informe, l'Arquebisbat de Tarragona hi ha aportat 37 errors i ha manifestat que no es tracta de béns que hagi de retornar.

De fet, d'aquestes 37, n'hi ha sis que l'arquebisbat ha informat que no eren de la seva propietat.

Les propietats que no són de l'Arquebisbat de Tarragona

Aquestes sis propietats són un habitatge que seria de l'Ajuntament del Vendrell; un terreny de l'Ajuntament de Passanant i Belltall (Conca de Barberà), un terreny rústic de l'Ajuntament de l'Albiol (Baix Camp), un hort propietat de l'Ajuntament de Montblanc i dos cementiris, dels ajuntaments de Savallà del Comtat (Conca de Barberà) i de Pradell de la Teixeta (Priorat).

Alhora, l'Arquebisbat de Tarragona ha notificat que se li atribuïen dotze propietats «que en realitat són de comunitats religioses», dotze que apareixien duplicades, dues «que diuen que van ser immatriculades i van ser rebudes per herència», «quatre que no es van adquirir per immatriculació sinó per altres vies» —una compra-venda i tres permutes—, i una propietat amb «dades incompletes».