Imatge de la plaça dels Carros de Tarragona, a la Part Baixa de la ciutat

L'Arxiu del Port ofereix de nou la 'Ruta guiada per la plaça dels Carros'

La cita, de la mà de l'arquitecte Ramon Aloguín Pallach, serà aquest pròxim diumenge al migdia

Aquest pròxim diumenge, a les 12 del migdia, l'Arxiu del Port organitza la 'Ruta guiada per la plaça dels Carros', que anirà a càrrec de l'arquitecte Ramon Aloguín Pallach. Aquest esdeveniment ja s'havia fet anteriorment amb un gran èxit, motiu pel qual des del Port de Tarragona s'ha decidit organitzar una nova cita. L'activitat és gratuïta, tot i que cal fer reserva al correu electrònic arxiu@porttarragona.cat, ja que les places són limitades.

El punt de trobada d'aquesta ruta serà just davant de l'edifici de l'Arxiu del Port, a la cantonada del carrer Anselm Clavé amb la plaça dels Carros. Des d'allà començarà un recorregut per tota la plaça, on els asssistents podran conèixer els diferents elements de l'espai, així com la història d'aquest emblemàtic indret de la ciutat.

Una històrica plaça que té els seus orígens a començaments del segle XIX

Durant el recorregut, Ramon Aloguín Pallach mostrarà als assistents el monument a Mercuri, així com els edificis més importants, com el de l’Arxiu del Port o el del Servei de Carreteres. L'arquitecte tarragoní també repassarà els diferents noms que ha tingut la plaça, les reformes que s’hi han dut a terme, així com algunes anècdotes i detalls.

Cal recordar que l'any 2020, el Servei de Publicacions del Port de Tarragona va publicar, dins la col·lecció 'Petit Format', un opuscle titulat 'La plaça dels Carros', amb textos de Ramon Aloguín Pallach. El llibre, que es pot descarregar des de la pàgina web del Port de Tarragona, recull la història de la plaça, centre neuràlgic del Barri del Port, que té el seu origen a començaments del segle XIX.

Acostar a la ciutadania la història portuària

Aquesta proposta cultural forma part del programa ‘Rutes guiades i visites teatralitzades de l’Arxiu i el Museu del Port de Tarragona’ que es pot consultar a la pàgina web del Port de Tarragona. En aquest sentit hi ha més d'una vintena d'activitats per a tota mena de públic, organitzades per l'Arxiu i el Museu del Port.

Aquestes activitats tenen l'objectiu d’acostar a la ciutadania, d’una forma amena i atractiva, la història portuària de diferents èpoques, des de l'antiguitat fins a finals del segle XIX, quan es creen les infraestructures que conformen el port actual.