El president del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp, Ramón de la Fuente, tancant la porta del seu negoci durant l'aturada reivindicativa

Nova aturada energètica dels forners de Tarragona i l'Ebre: «Situació insostenible»

Els gremis de Tarragona, Baix Camp i Tortosa s'uneixen a la campanya estatal 'Que no s'apagui el Nadal'

La Federació Provincial de Forners de les Comarques de Tarragona i l'Ebre s'ha afegit aquest dimarts a la campanya estatal 'Que no s'apagui el Nadal', per mostrar el seu rebuig a l'encariment del preu de l'energia. Així, durant quinze minuts, més d'una cinquantena de fleques i forns de casa nostra han apagat els llums i han tancat portes.

Segons ha alertat el president del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp, Ramón de la Fuente, l'augment de les despeses energètiques podria comportar el tancament «imminent» de moltes empreses del sector. De la Fuente ha denunciat que els costos de producció s'han encarit en més d'un 60% i que «la situació és insostenible».

Segona aturada energètica dels forners en els darrers mesos

A les dotze del migdia d'aquest dimarts, centenars de forns de tot l'estat espanyol han apagat els llums dels seus locals per reivindicar la situació «preocupant» que viu el sector per l'augment del preu de l'energia. Es tracta de la segona aturada energètica que porten a terme els forners —la primera va ser el passat 28 d'octubre— i s'emmarca dins la campanya 'Que no s'apagui el Nadal'.

Aquesta segona aturada general s'ha fet en una de les èpoques de l'any en què forns i pastisseries concentren més demanda. Per aquest motiu, i amb la voluntat de subratllar la importància del sector en períodes festius com l'actual, a l'eslògan 'Que no s’apagui el Nadal' també s'hi ha afegit 'El Nadal que podem perdre, si no actuem ja'.

A la iniciativa, liderada per la Federació Catalana d'Associacions de Gremis de Flequers i de la Confederación Española de Panadería, Pastelería, Bollería y Afines, també s'hi han volgut sumar els gremis de forners de Tarragona, el Baix Camp i Tortosa.

Moltes empreses del sector «podrien plantejar-se la seva continuïtat»

El president del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp, Ramón de la Fuente, ha lamentat que la situació energètica actual hagi comportat el tancament de diversos forns al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Els forners reclamen a les administracions una resposta «urgent», ja que si això no arriba moltes empreses del sector «podrien plantejar-se la seva continuïtat».

En aquest sentit, De la Fuente ha denunciat que «el govern espanyol té previstes noves mesures de suport a les grans empreses industrials per superar la crisi energètica, però incomprensiblement encara no inclou en les seves mesures de suport a les micro, petites i mitjanes fleques i pastisseries».