Un camió accidentat a l'autopista AP-7 a Roda de Berà

L'autopista més perillosa: es disparen les víctimes mortals a l'AP-7 aquest 2022

Sense peatges, la sinistralitat mostra un clar augment respecte als últims anys

Aquest 2022 està sent un any negre a les carreteres catalanes, amb una tendència clarament a l'alça en víctimes mortals. Al fet que s'hagi recuperat la normalitat en la mobilitat respecte als dos últims anys, s'afegeixen aspectes com l'alliberament dels peatges en vies com l'AP-7. I és en aquesta autopista on les dades sobre la sinistralitat són més preocupants.

L'1 de setembre del 2021 es van eliminar els peatges en aquesta autopista que travessa Catalunya des de la Jonquera fins al País Valencià. Al llarg de l'any ja s'ha pogut constatar que aquest fet ha comportat més retencions, més accidents i més víctimes mortals durant l'últim any.

Fort increment de la mortalitat el 2022

Ara, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha fet balanç dels primers nou mesos de l'any 2022 i les dades són molt dolentes. L'AP-7 és la carretera catalana que encapçala el rànquing de víctimes mortals, un fet habitual, però les xifres s'han disparat. Si el 2019 i el 2021 havien mort nou persones els primers nou mesos de l'any, aquest 2022 han estat 22 les víctimes mortals.


Això suposa un increment de més del doble de morts respecte a l'últim any, quan encara hi havia els peatges actius en vuit dels nou mesos. Aquestes 22 víctimes suposen el 18% de tots els morts a les carreteres catalanes, que són 123. La segona carretera amb més mortalitat és l'A-2, amb sis víctimes.

Xifres com el 2019 a les carreteres tarragonines

Si es posa el focus en la província de Tarragona es pot constatar que les víctimes mortals també han crescut, arribant a les 33. Són gairebé el doble que el passat 2021 (disset) i la mateixa xifra que el 2019. Les comarques del Baix Ebre i el Tarragonès són les que més víctimes mortals han registrat, amb nou i vuit morts respectivament.

Aquestes 33 víctimes mortals fan que només Barcelona (48) superi la província de Tarragona en aquest aspecte. A les carreteres gironines han perdut la vida 29 persones aquest any, mentre que a les de Lleida la xifra ha estat de tretze. Segons el SCT, la majoria de víctimes mortals s'han produït per topades frontals entre vehicles.