L'interior del primer tren AVLO, l'AVE 'low cost' de Renfe, que ha cobert el trajecte de Madrid a Barcelona amb passatgers

AVLO comença a operar aquest dimecres amb parada al Camp de Tarragona

S'atura a les 10.34 hores en direcció Madrid, mentre que per anar a Barcelona ho fa al es 22.10 hores

La liberalització ferroviària de l'alta velocitat incorpora un nou servei. Després del tret de sortida amb Ouigo, Renfe inicia la competència amb AVLO  que s'estrena aquest dimecres amb quatre connexions diàries entre Barcelona i Madrid.

El 'low cost' de Renfe  havia de començar l'abril de 2020, però la pandèmia ho va ajornar. Ofereixen uns bitllets  que tenen un preu a partir de 7 euros i els trens també s'aturaran, entre d'altres, a Tarragona  i Lleida. Un d'ells s'allargarà fins a Figueres-Vilafant amb parada a Girona. 

16.000 bitllets entre AVE i AVLO

Renfe va idear aquest servei amb la intenció de preparar-se per a la liberalització del transport de viatgers en alta velocitat a l'Estat, vigent des del 14 de desembre passat. Aquest procés ha implicat que deixi de ser l'únic operador ferroviari i competirà amb Ouigo  i l'any que ve s'hi afegirà ISLA, de Trenitalia i Air Nostrum. 

Entre l'AVE i l'AVLO, Renfe oferirà en aquest corredor 40 trens diaris i 16.000 places entre tots dos serveis. La nova marca farà quatre circulacions diàries però la companyia estarà pendent de l'evolució de la demanda i podrien ser més.

A més de Barcelona i Madrid, també faran aturada a Guadalajara, Calatayud, Saragossa, Lleida, Tarragona, Girona i Figueres. Aquestes darreres amb només un tren diari de moment. 

Al Camp de Tarragona s'atura a les 10.34 hores en direcció Madrid, mentre que per anar a Barcelona ho fa al es 22.10 hores.

El trajecte de Barcelona a Madrid tindrà la mateixa durada que l'AVE, d'aproximadament dues hores i mitja. Des de l'estació de Sants sortiran trens a les 6.40 h, a les 10.00 h, a les 17.25 h i a les 21.10 h. En sentit contrari —des de Madrid— els horaris de sortida dels trens seran les 6.20 h, les 10.30 h, les 18.00 h i les 19.30 h.

Els combois  s'han readaptat i ofereixen 438 places. Un 20% més que els trens actuals de la sèrie 112. A més, no disposa de servei bar sinó de màquines de vending, fet que ha permès guanyar més seients.

Renfe té prevista la incorporació de nous trens de la sèrie 106, amb una capacitat de 581 places, una xifra que es podria ampliar a 1.162 amb trens de doble composició. Els trens disposaran de servei 'wifi' i utilitzaran energia elèctrica procedent al 100% de fonts d'energia renovables.

Els preus  dels bitllets partiran des dels 7 euros per trajecte (5 euros per als menors de 14 anys), amb una maleta de cabina i una bossa de mà i motxilla.