Una ambulància del SEM i un cotxe de policia en un accident

Tarragona registra un augment de víctimes mortals a la carretera el 2022

Són 5 més que el 2021, quan hi havia restriccions, i 5 menys que el 2019, amb una situació prepandèmica | Dels nou accidents mortals, cinc van passar a les Terres de l'Ebre i quatre a les comarques del Camp de Tarragona

El primer trimestre de 2022 es tanca amb 32 persones mortes en 28 accidents a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Unes xifres que ha registrat el Servei Català de Trànsit (SCT) entre l'1 de gener fins al 31 de març d'enguany.

Unes dades més elevades que les registrades durant el mateix període de l'any 2021, quan van perdre la vida 20 persones en 20 accidents mortals. En canvi, abans de la pandèmia, entre el gener i el març de 2019 van perdre la vida 37 persones en 36 sinistres mortals.

Aquest mes de març s'ha reduït la xifra de víctimes mortals a les carreteres catalanes. En aquest últim mes hi ha hagut 7 morts, mentre que els mesos de gener i febre hi havia hagut 12 i 13 víctimes mortals respectivament.

El primer trimestre de 2022 a les carreteres de Tarragona

La demarcació de Tarragona ha registrat nou víctimes mortals a la xarxa viària interurbana. Les comarques tarragonines han sumat cinc persones mortes més que en el mateix període del 2021. Tot i això, pel que fa a l'any 2019, referència abans de la pandèmia, se n'han registrat cinc menys.

D'aquests, cinc van passar a les Terres de l'Ebre i quatre a les comarques del Camp de Tarragona. Per mesos, se'n va sumar un durant el gener, sis el febrer i dues víctimes el març.

El primer sinistre mortal va succeir el 19 de gener quan el conductor d'un turisme va morir en un accident a la TV-3319, a Ulldecona. El següent, el 14 de febrer, va ser un xoc frontal entre un vehicle i un camió a la C-12, a Flix.

El 17 de febrer, una dona moria en ser atropellada per un turisme a l'N-240, a Tarragona. Pocs dies després, el 21 de febrer, una altra persona va morir atropellada per un camió a l'AP-7, a Tarragona, en aturar el cotxe al voral i sortir del vehicle.

L'endemà, el 22 de febrer, un camioner moria en un accident a l'AP-2, a la Bisbal del Penedès. El següent sinistre mortal es va registrar el 25 de febrer, quan un vianant va morir atropellat a l'A-27, a Tarragona.

Durant el mes de març, va haver-hi una víctima a la TP-3311, a Santa Bàrbara, quan un ciclista va ser envestit per una furgoneta. L'11 de març, la conductora i la passatgera davantera d'un turisme van morir en un xoc frontal a la TV-3454, a Deltebre.

Imatge del camió que ha bolcat a l'AP-7 aquesta passada matinada a Banyeres del Penedès
El camió bolcat en un accident mortal al Baix Penedès | Bombers de la Generalitat

El balanç de trànsit a Catalunya

En aquest primer trimestre s'han registrat 32 víctimes mortals, de les quals 20 eren homes i 12 dones. D'aquests, 21 eren conductors, sis més viatjaven de passatgeres i cinc eren vianants.

Pel que fa als col·lectius vulnerables, de les 32 víctimes mortals, tres eren motoristes, dos ciclistes i cinc vianants. Cal destacar la reducció significativa del col·lectiu motorista, quan l'any passat n'havien mort nou i el 2019, vuit.

En el cas de les morts per dies de la setmana, 19 de les víctimes han sigut en dies feiners i 13 en cap de setmana o festiu. I pel que fa a l'edat, les tres franges amb més víctimes són entre 55 i 64 (8 morts), entre 25 i 34 anys (7) i entre 35 i 44 anys (7).

La via que ha concentrat més víctimes mortals durant aquest primer trimestre de l'any és l'AP-7, amb sis morts del total de 32. L'altra via amb més víctimes és la C-63, amb un total de quatre persones mortes.

Per demarcacions, a Barcelona se n'han produït 11; a Girona, 10; a Tarragona, 9; i a Lleida, 2.