Pla general d'un accident a l'N-260 a la Cerdanya amb dos vehicles implicats i una víctima mortal

Cap víctima mortal a les carreteres tarragonines els dos primers mesos de 2021

L'any passat fins al 28 de febrer hi va haver 6 morts a la demarcació

El Servei Català de Trànsit ha presentat, aquest dilluns 1 de març, el balanç dels accidents mortals que s'han produït a les carreteres catalanes fins al 28 de febrer. Aquest balanç ha portat bones notícies a les comarques de Tarragona, ja que no s'ha registrat cap víctima mortal a les carreteres durant aquests dos primers mesos. En el mateix període de l'any passat, en canvi, 6 persones van perdre la vida en accidents de trànsit a les carreteres de la demarcació de Tarragona.

Pel que fa a les dades de la sinistralitat arreu de Catalunya, Trànsit ha informat que s'han registrat 10 víctimes mortals en 10 accidents de trànsit. Durant el mateix període de l’any passat van perdre la vida 22 persones en zona interurbana, el que suposa una reducció del 54,5%. Pel que fa als sinistres mortals, se n’han registrat gairebé la meitat respecte al 2020, quan n’hi va haver 18. Trànsit recorda que aquesta reducció de la sinistralitat s'ha de situar en un context de disminució de la mobilitat a causa de les restriccions per frenar la Covid-19.

D'aquestes 10 víctimes mortals, 8 han sigut a la demarcació de Tarragona i 2 a Girona, mentre que a Lleida tampoc n'hi ha hagut cap. Trànsit destaca també que de les 10 víctimes, 8 han estat de col·lectius vulnerables: 5 motoristes, 2 vianants i 1 ciclista. Per això, el Servei Català de Trànsit demana «més percepció del risc i consciència de la pròpia fragilitat a aquests col·lectius», així com «respecte i col·laboració» a la resta de conductors, per reduir les víctimes a les carreteres. Per  franja d’edat de les víctimes, convé destacar que 4 dels 10 morts d’aquest 2021, tenien menys de 35 anys, i d’aquests, 2 se situen en la franja més jove, de 15 a 24 anys.

Pel que fa als dies de la setmana amb més sinistres, es repeteix la tendència consolidada de registrat una elevada sinistralitat durant els caps de setmana o els festius, generada principalment per la mobilitat d'oci. Fins aquest sentit, 6 de les 10 víctimes han estat en cap de setmana.