La Marató de Sang a Tarragona en imatges

El Banc de Sang fa una crida urgent a donar plasma a les persones que hagin superat la Covid-19

Aquest plasma suposa un tractament efectiu per als pacients que lluiten contra la malaltia | És ric en anticossos

Si fa menys de tres mesos que has superat la Covid-19 i més de 28 dies que no presentes cap símptoma del virus, el Banc de Sang s'adreça a tu per si vols ser donant de plasma. L'òrgan solidari  ha fet una crida urgent a persones d'aquest perfil concret per la necessitat d'augmentar les donacions de plasma  per abastir l'alta demanda que hi ha ara mateix als hospitals  catalans, també de Tarragona, dels pacients que actualmenbt estan lluitant contra la malaltia.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

«El plasma de les persones que han superat la Covid-19 és molt ric en anticossos  contra la malaltia», expliquen des del Banc de Sang, «i suposa un tractament efectiu per ajudar a superar la Covid als pacients  que es troben ingressats». Aquest plasma es pot fer servir tant per fer transfusions  als propis pacients com per elaborar els estudis i assajos clínics que ara estan en marxa per millorar la resistència a la malaltia.

El plasma ric en anticossos redueix la mortalitat i la gravetat dels pacients amb Covid-19

La comunitat científica ha avalat que aquest plasma ric en anticossos redueix de forma clara la mortalitat  i la gravetat de les persones hospitalitzades amb Covid-19, i és per això que esdevé una donació necessària en plena tercera onada del virus.

És imprescindible reservar cita prèvia per a poder ser donant i complir una sèrie de requisits com ara tenir entre 18 i 65 anys, superar els 50 quilos, no haver rebut cap transfusió de sang o, en el cas de les dones, no estar actualment embarassada. També es requerirà una  prova diagnòstica que confirmi haver patit la malaltia de la Covid-19. La donació de plasma és molt similar al procés de  donació de sang, i té una durada aproximada de 45 minuts.