Empresa Basf

BASF no descarta haver de parar de produir a TGN per l'augment del preu de l'energia

L'empresa preveu invertir 44 MEUR el 2022 per millorar instal·lacions i implementar el 5G al seu centre de Tarragona

El grup químic BASF va assolir unes vendes de 1.350 milions d'euros a l'Estat, un 25% més que l'exercici anterior i una xifra que suposa un nou rècord històric per a la companyia.

L'empresa atribueix el creixement a un increment dels volums (+12%) i a l'augment de preus (+14%) que han experimentat els mercats, especialment en segments de negoci com el petroquímic o el dels monòmers.

De cara a aquest 2022, la multinacional alemanya preveu invertir 44 milions d'euros a la millora d'infraestructures i processos, al manteniment dels seus centres i a la implementació total del 5G a les seves instal·lacions a Tarragona.

Segons el director general de BASF a l'Estat, Carles Navarro, els resultats «estan en línia amb els resultats globals de la companyia». «El 2021 ha estat un any sòlid i exitós», ha afegit, tot advertint que el 2022 estarà marcat per la inestabilitat derivada de la guerra d'Ucraïna, l'impacte dels preus de l'energia i l'escassetat de les matèries primeres.

A banda de l'anunci dels resultats, BASF també ha destacat que set dels nou centres que la companyia té a l'Estat ja funcionen 100% amb electricitat d'origen renovable. A més, l'empresa ha impulsat una iniciativa per reciclar residus plàstics a les seves plantes.

En aquest sentit, el grup recorda que aquest 2021 el seu centre de Rubí va rebre la certificació per subministrar productes elaborats a través del balanç de masses biològic i del reciclat químic.

S'esperen «impactes severs»

L'encariment de l'energia pot provocar mesures extraordinàries al grup químic alemany BASF a Espanya. En conseqüència d'aquest gran increment, no es descarta haver d'aturar la producció.

«De moment no hem parat cap producció, però no descartem haver de fer-ho», ha explicat el director general de l'empresa, Carles Navarro, en la roda de premsa telemàtica de presentació de resultats dels comptes del 2021.

En aquest sentit, ha assenyalat que la companyia té «una dependència significativa» de les fonts fòssils. Això comporta que «qualsevol encariment dels recursos minvarà la capacitat de competir», ha afegit Navarro. «De moment no hi ha hagut decisions de parada, però estem analitzant el desenvolupament», ha prosseguit.