Empresa Basf

L'empresa BASF de Tarragona rep el premi a la Gestió de la Seguretat Laboral

L'empresa ha estat guardonada per la revista especialitzada 'Formación en Seguridad Laboral' | El reconeixement s'atorga pel procés de digitalització dels permisos de treball

L'empresa BASF ha estat guardonada aquesta setmana al certamen SICUR, el Saló Internacional de la Seguretat celebrat a Madrid. El centre ubicat a Tarragona ha rebut el premi per la Gestió de la Seguretat Laboral, que entrega anualment la revista especialitzada en la matèria 'Formación en Seguridad Laboral'.

En concret, la revista de referència al sector, ha entregat el guardó al centre que BASF té a Tarragona per la digitalització del procés de permisos de treball.

El jurat ha valorat positivament la contribució de la digitalització per millorar els aspectes relacionats amb la seguretat en l'elaboració de permisos de treball i la seva eficiència. La digitalització que s'ha dut a terme a l'empresa permet detectar oportunitats de millora i disposar de la informació necessària en temps reial. 

Els permisos de treballs són avaluacions puntuals de risc que es fan per a treballadors no rutinaris. Per exemple, les tasques de manteniment correctiu, que les fan contractistes de l'empresa. A Tarragona es fan prop de 25.000 permisos per any.

L'empresa BASF premiada per la gestió de la seguretat laboral
L'empresa BASF premiada per la gestió de la seguretat laboral | BASF

El projecte de digitalització i revisió de permisos de treball ha estat desenvolupat per un equip interdisciplinari format per representants de diferents departaments del centre de producció que està ubicat a Tarragona. 

Alberto Rocha, de l'equip de Seguretat Ocupacional, ha recollit el premi en representació de l'equip. Ha assegurat en una entrevista a la revista que la seguretat és un valor clau per la companya i que, constantment, «estem innovant per millorar-la».

En aquests premis, que han arribat a la setena edició, també s'ha guardonat a Iturri, la base Antàrtica Espanyola; Afanias (Associació Pro Persones amb Discapacitat Intel·lectual); i l'àrea de coordinació de prevenció de riscos laborals de la Direcció General de la Policia. A més, el premi extraordinari del jurat ha sigut per Francisco Marqués Marqués.