Els treballadors de Falck han fet una acció informativa prèvia a la vaga aquest divendres al matí

Els bombers de les centrals d'Ascó i Vandellòs faran vaga aquest cap de setmana

Aquest divendres, els treballadors de l'empresa Falck han fet una acció informativa a les portes de les dues centrals

Els treballadors de Falck, que operen com a bombers de les centrals nuclears de Vandellòs i Ascó, faran vaga aquest cap de setmana després que el preacord amb l'empresa vinculat als increments salarials per als pròxims anys s'hagi trencat. Aquest divendres al matí, una trentena d'empleats han fet una acció informativa a l'entrada de les instal·lacions de les dues nuclears, que en el cas de Vandellòs han provocat cues de fins a 300 metres.

El delegat CCOO  de Falck a Vandellòs, David Fernández, ha afirmat que pateixen precarietat laboral. Tot i que els serveis mínims dels bombers a les nuclears estan fixats en un 100%, Fernández confia que el seguiment serà majoritari. De cara als mesos d'agost, setembre i octubre hi ha previstes noves aturades coincidint amb els dies de menys activitat a les centrals.

«És un toc d'atenció: no estem bé»

David Fernández ha explicat en declaracions a l'ACN que «és un toc d'atenció perquè el personal de la planta i la propietat sapiguem que no estem bé. No estem còmodes i no ens sentim valorats». El delegat sindicat de CCOO a Vandellòs ha comentat que la problemàtica ve de lluny i que fa temps que demanen més personal per poder fer un setè torn i així poder reduir el nombre d'hores de treball.

Segons ha indicat, entre les hores presencials i les de guàrdia acaben estant «a disposició de l'empresa entre 4.000 i 5.000 hores cada any».

CCOO carrega contra la direcció de l'empresa Falck

El sindicat CCOO ha explicat en un comunicat que les negociacions es van trencar el passat dimarts durant una reunió de mediació. En aquest sentit, el sindicat ha assegurat que «no és admissible pactar unes condicions i després no respectar-les i reinterpretar-les causant un perjudici als treballadors i treballadores».

CCOO d'Indústria ha denunciat «la mala fe de la direcció de Falck», alhora que ha lamentat que «es vulgui precaritzar uns llocs de treball de tanta responsabilitat i més a les instal·lacions nuclears», un sector on s’han incrementat els beneficis i en el qual, precisament, la prioritat hauria de ser garantir la seguretat de les persones que hi treballen.