Usuaris de la residència Verge de Ribera de la Pobla de Segur passejant pel jardí

El Camp de Tarragona té l'única residència de Catalunya amb un brot i infectats de Covid-19

Els casos de coronavirus confirmats a les residències son lleus després de la vacunació, segons Salut

La quarta onada de la Covid-19 s'està traduint en nous hospitalitzats i un augment de la pressió hospitalària. A les comarques de Tarragona, en l'últim balanç de Salut, arribaven a 90 persones ingressades i 29 crítics a les UCI. D'altra banda, es comptaven 74 nous positius i sense cap defunció a causa del virus. 

La campanya de vacunació també va avançant i ja s'han superat els 130.000 vacunats en la primera dosi del vaccí contra la Covid-19, mentre també s'han posat més de 40.000 segones dosi a casa nostra. Això s'està notant a les residències del territori, on ja està a punt de completar-se arreu de Catalunya. Entre interns i treballadors dels centres que estan vacunats fa que hi hagi un 98% dels 1.038 geriàtrics catalans lliures de coronavirus.


Tot i això, encara n'hi ha que pateixen brots de coronavirus. A Catalunya només n'hi ha una i, en concret, està al Camp de Tarragona. Segons dades del Departament de Salut, del total de 60 centres que hi ha, a més de la residència on hi ha present un brot, n'hi ha tres  que presenten algun cas confirmat. D'altra banda, a les Terres de l'Ebre, de les 18 residències que hi ha, no n'hi ha cap que tingui cap resident o treballador positiu per coronavirus. Tot i això, segons explica Salut, els casos confirmats a les residències son lleus  després de la vacunació. 

Fins a les últimes dades de Salut, 4.557 persones han mort  en residències catalanes a causa de la Covid-19, sense comptar els residents que han mort en hospitals o en centres sociosanitaris. Tot i això, en els últims 7 dies, només n'ha mort una en geriàtrics catalans.