La C-37 entre Alcover i Valls, el tram de carretera amb més risc d'accident de Catalunya

Ho confirma el darrer estudi del RACC | El 20% de la xarxa viària de Tarragona, amb perill «alt o molt alt»

«La C-37, entre les localitats d'Alcover i Valls, és el tram de carretera amb més risc d'accident de Catalunya». Així de contundent és el darrer estudi d'avaluació que ha publicat el RACC sobre l'accidentalitat i la perillositat de la xarxa viària catalana, que analitza el nombre  d'accidents greus i mortals que s'han produït al volant en els darrers tres anys i també el volum der vehicles que circulen per cadascuna d'aquestes vies. L'informe de l'any passat ja alertava que aquest tram de la C-37 era un dels més perillosos del país, si bé encara no liderava la llista negra.

El tram de la C-37 assenyalat, de poc més de sis quilòmetres i mig i que enllaça entre la C-14 alcoverenca i la rotonda de N-340 a l'altura de Valls,  és l'única carretera tarragonina que apareix a la llista de les deu vies amb més risc d'accidentalitat de Catalunya. Hi destaca, a més, que més del 40% dels accidents greus i mortals que s'han registrat en aquest tram són de vehicles pesants i de camions, una dada especialment delicada.

Risc baix al 51% de les carreteres de Tarragona, risc alt al 20%

Un camió i un vehicle accidentats a la C-37 entre Alcover i Valls, a l'Alt Camp | TarragonaDigital.com

Malgrat el gran punt negre de l'Alt Camp, l'estudi també conclou que  «Tarragona és la demarcació catalana que té menys quilòmetres de carretera amb un risc d'accident alt o molt alt». Això suposa un 20% de la xarxa tarragonina en alerta màxima, notablement per sota del 28% que hi constava l'any 2017. «També és la demarcació amb més  carreteres de risc baix o molt baix, amb un 51% del total» de la xarxa tarragonina.

El document oficial, l'EuroRAP 2019, també alerta sobre les carreteres que concentren més accidents de vehicles pesants, una llista on Tarragona pren especial protagonisme. Fins a tres trams tarragonins apareixen al top-10 nacional, on més enllà de la C-37 ja destacada també cal afegir la variant de l'N-340 a l'altura de Torredembarra i el tram de l'N-340 que connecta el nord de Castelló amb Amposta.

El 30% de les carreteres catalanes són «altament perilloses»

Mapa accidents trànsit 2019
Mapa del RACC amb els grans punts negres de la xarxa viària catalana | TarragonaDigital

Quant a les xifres globals d'accidentalitat en el darrer trienni, cal destacar que el període 2016-2018 van suposar una reducció del 3,4% dels accidents greus i mortals a les carreteres de Catalunya, i que les vies qualificades de riscos «alts o molt alts» suposen el 30% del total de la xarxa nacional. Això vol dir que  Tarragona i el seu 20% de carreteres perilloses es troben, sempre segons l'informe, per sota de la mitjana de la resta del país.

També et pot interessar