Imatge d'un tram de la carretera N-420

Front comú per exigir al govern espanyol l'estudi sobre el desdoblament de l'N-420

Les Cambres de Comerç de Conca, Lleida, Reus, Terol i Tortosa ho han demanat per carta a la ministra de Transports

Front comú de les Cambres de Comerç de Conca, Lleida, Reus, Terol i Tortosa per exigir l'execució de l'esmena aprovada als Pressupostos Generals de l'Estat que destina una partida d'un milió d'euros per iniciar l'estudi informatiu de l'autovia entre Reus i Alcanyís, que suposaria el desdoblament de la carretera N-420.

Així, han enviat una carta conjunta a la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en què subratllen «la importància estratègica de la carretera, peça clau en el desenvolupament econòmic i socials de les comarques que travessa».

Una millor connexió entre el Port de Tarragona i l'interior de la península

En el text, també expressen que la nova infraestructura podria servir per descongestionar els eixos existents. En aquest sentit, la missiva afegeix que el desdoblament de la via «permetria millorar la vertebració d’una part de la península que fins ara no té desenvolupada cap via d’alta capacitat, donant així resposta als problemes creixents d’uns territoris greument afectats pel despoblament».

Finalment, la nova infraestructura permetria una millor connexió entre el Port de Tarragona, en continu creixement i expansió, amb l'interior de la península.

«És una carretera vital per millorar la competitivitat de les nostres empreses»

Sobre la carta enviada a la ministra Sánchez, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just, ha recordat que l'esmena aprovada el passat mes de novembre —amb 287 vots afirmatius— suposa el punt més lluny «a què s'ha arribat mai en una iniciativa parlamentària d'aquestes característiques», motiu pel qual «fem el nostre prec al Ministeri de Transports perquè executi la partida».

Sobre l'autovia entre Reus i Alcanyís, Jordi Just ha recordat que «estem parlant una carretera vital per millorar la competitivitat de les nostres empreses». Així mateix, el president de la Cambra de reus considera que és una infraestructura que ajudaria també «a posar fre al despoblament, el que es coneix com l’Espanya Buidada i que també té el seu reflex a la Catalunya Buidada».

Les cambres que han enviat la carta a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, també demanen una reunió amb la Secretaria d’Estat de Transports, Isabel Pardo de Vera, per conèixer en quin punt es troba l’encàrrec de l’estudi per donar resposta al que en el seu dia va aprovar el Congrés dels Diputats.