Imatge d'arxiu d'una línia d'alta tensió.

El Camp, el Penedès i l'Ebre s'uneixen per oposar-se a la nova línia d'alta tensió

Acorden presentar un únic paquet d'al·legacions de forma conjunta

Els municipis del Camp de Tarragona, el Penedès i l'Ebre afectats pel traçat de la nova línia de molt alta tensió (MAT) han unit forces. En una reunió telemàtica mantinguda aquest dilluns, van acordar presentar un únic paquet d'al·legacions contra la infraestructura.

En total són 42 representants institucionals que han mostrat la seva «preocupació i perplexitat» pel projecte. En una nota conjunta critiquen que aquesta és una «iniciativa privada que respon als interessos econòmics d'un clúster energètic aragonès». La seva finalitat seria unir parcs eòlics i solars de Terol i Saragossa amb Begues (Baix Llobregat).

A través de 180 quilòmetres

La MAT preveu un traçat de 180 quilòmetres a través de l'Ebre i Tarragona. La intenció és que tots els municipis per on ha de passar la línia se sumin a l'estratègia d'oposició conjunta. A la reunió hi van ser presents els presidents dels consells comarcals del Baix Camp, el Baix Penedès, el Priorat, l'Alt Camp, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

La trobada va servir per presentar un equip tècnic que redactarà el paquet d'al·legacions conjunt. El termini per a presentar-lo és el 10 de setembre. L'equip el formen enginyers industrials, consultors ambientals i advocats especialistes en dret urbanístic, administratiu i local.