Una família a l'exterior d'un bungalou en un càmping de Mont-roig del Camp

Xifres històriques dels càmpings tarragonins: prop de 600.000 pernoctacions a l'abril

Durant el quart mes de l'any, els establiments de la demarcació van registrar la xifra més alta de l'Estat

La temporada turística als càmpings de la demarcació de Tarragona ha començat amb molt bones notícies, segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística dins l'informe 'Enquestes d'ocupació en allotjaments turístics extrahotelers. Abril 2022'. En aquest sentit, durant el quart mes de l'any, a la demarcació de Tarragona es van produir 599.343 pernoctacions en càmpings, la xifra més alta de tot l'Estat.


Aquestes dades suposen un increment del 18,6% respecte de l'any 2019 —l'any previ a la pandèmia—, quan es van registrar 505.072 pernoctacions. Segons les xifres publicades, als càmpings tarragonins l'estada mitjana va ser de 3,88 nits i els viatgers totals van ser 119.648 del mercat nacional i 34.915 internacionals.

Per marques turístiques, durant el mes d'abril, a la Costa Daurada es van fer 549.924 pernoctacions, mentre que a les Terres de l'Ebre, 49.419. A més, cinc municipis de la demarcació s'han situat entre els dotze amb més pernoctacions. Aquests són: en segona posició, Mont-roig del Camp amb 114.126; en tercer lloc, Tarragona amb 93.562; en quart, Cambrils amb 60.701; en setè, Roda de Berà amb 41.655 i, finalment, en onzena, Creixell amb 39.049.

«Iniciem la temporada de la millor manera possible»

Mireia Sans, presidenta de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre, ha assegurat que «sense dubte, iniciem la temporada de la millor manera possible. Durant la pandèmia molta gent va descobrir els nostres establiments i serveis. Ara, tornen a visitar-nos i aquest és el millor premi que pot tenir qualsevol establiment turístic».

Sobre els turistes internacionals, Sans ha explicat que «si no hi ha cap inconvenient de darrera hora, sembla que els nostres visitants habituals de Països Baixos, França, Bèlgica o Alemanya tornaran aquest estiu. Així doncs, si tot es manté igual, enguany els càmpings podrem arribar a xifres prepandèmia».

Visita i reunió dels dirigents d'ACSI

D'altra banda, durant aquesta setmana representants de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre han mantingut una reunió amb els màxims dirigents d'ACSI (Auto Camper Service International), Ramon Van Reine, president, i Frank Jacobs, director de màrqueting. Els representants d'ACSI han visitat durant dos dies diversos càmpings de la demarcació de Tarragona, tant de costa com d'interior.

Durant la reunió, celebrada al Càmping Gavina Village, es va tractar sobre la qualitat dels càmpings de Tarragona i dels recents reconeixements que ACSI ha creat, on dos càmpings de la demarcació han estat guardonats com els millors d'Europa en diferents categories. Concretament, el Tamarit Beach Resort —càmping amb la millor ubicació— i el Camping & Resort Sangulí Salou —càmping amb la piscina més agradable.

ACSI és el servei d'informació turística líder per als visitants dels càmpings d'Europa, amb la pàgina web europea més visitada del sector. A més, edita prestigioses guies de càmpings, ofereix informació general sobre el sector i paquets d'allotjament en càmpings a Europa.