Pla general de l'estació de Tarragona, amb pocs viatgers esperant el tren a mig matí

Canvis en els serveis dels trens per les obres al corredor mediterrani a Tarragona

Estaven previstes per aquest cap de setmana i s'han ajornat al vinent

La nova planificació dels treballs que Adif  està executant per a la implantació del tercer carril al corredor mediterrani provocarà canvis en la programació de Renfe. Uns horaris que afectaran aquest cap de setmana a l'àmbit de Tarragona. 

Les actuacions que afectaven el servei aquest cap de setmana s'han desplaçat al vinent. La circulació estarà interrompuda des de les onze de la nit del dia 17 de setembre fins a les sis del matí de dilluns dia 20. Hi haurà afectació entre Torredembarra, Tarragona, Reus, PortAventura i Cambrils. 

Actualment també està tallat el trànsit ferroviari entre Tarragona i PortAventura, que no es reprendrà fins al 8 d'octubre. En tots els casos hi ha serveis alternatius per carretera.

Tortosa reclama a Adif que redueixi el soroll de les obres de renovació de les vies

L'Ajuntament de Tortosa ha adreçat un escrit a Adif perquè prengui mesures per minimitzar l'impacte sonor dels treballs de renovació e les vies que efectua a l'entorn de l'estació del municipi. Des de dilluns passat s'estan fent els treballs. Impliquen la substitució de diversos elements del ramal ferroviari que connecta la capital del Baix Ebre amb l'Aldea. 

Segons el consistori, les tasques que fan utilitzant maquinària pesant generen «molt soroll». Això succeeix, especialment, en l'horari nocturn que es desenvolupen —de deu de la nit a set de la matinada— per evitar interferir amb el trànsit ferroviari.

El consistori també recorda a Adif que estudiï la possibilitat de modificar els horaris de les obres, per fer-los més compatibles amb el descans dels veïns. Segons ha recordat l'alcaldessa, Meritxell Roigé, l'organisme estatal pot executar legalment aquestes obres sense haver de demanar llicència o autorització a l'administració local.